Дали Рашков е лицето, за което става дума, бившият вътрешен

...
Дали Рашков е лицето, за което става дума, бившият вътрешен
Коментари Харесай

Рашков: Проверката на прокуратурата е заради опитите да се търси отговорност от Гешев

Дали Рашков е лицето, за което става дума, някогашният вътрешен министър не отговори. Вместо това прикани въпросът да се отнесе към обвиняването. Допусна обаче, че е допустимо протичащото се сега да е поради присъединяване му в правната комисия в Народно събрание, желае да търси наказателна отговорност от основния прокурор.

 

Рашков съобщи, че през вчерашния ден е имало оповестено писмо по медиите в стила от преди година и половина, когато са го свързали с ръководителя на Държавната организация " Технически интервенции " и са се пробвали да създадат връзка, че двамата обезпечават механически средства да подслушват Иван Гешев.

Бившият вътрешен министър сподели, че съгласно Наказателно-процесуален кодекс, би трябвало да се прави инспекция по известие в медиите за данни за осъществено закононарушение. Но той вижда по какъв начин от няколко години една от медиите, която назова " орган на политическа партия ГЕРБ и на политическа партия прокуратура " осведоми " подправено, неправилно и злонамерено и очернящо положителното име на българските жители и в доста случаи неговото положително име ".

 

Вчера обява по въпроса се появи в ПИК, ккойто приказва за “оперативна разработка на ГДБОП “Градинарят ”, за Бойко Рашков. Твърди се, че някогашният силов министър “смачкал ” създаването, а всичко тръгнало след сигнал на банката до Министерство на вътрешните работи за съмнителни транзакции на внушителни суми евро от страна отвън Европейски Съюз до български клиент. Веднага по-късно парите били теглени в брой.

 

“Това продължава като отговор на моето присъединяване предходната седмица в взаимно съвещание на правната комисия, на което беше прегледан комплект от законопроекти за изменение и допълнение на Наказателно-процесуален кодекс, в това число процедурата за търсене на наказателна отговорност от основния прокурор. Всички планове, които бяха готови от парламентарни групи, бяха подложени за разискване, само че не стигнахме до края заради напредналото време ", сподели Рашков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР