Дали от чистия родопски въздух или от вкусното телешко месце

...
Дали от чистия родопски въздух или от вкусното телешко месце
Коментари Харесай

Родопски лозови сарми

Дали от чистия родопски въздух или от вкусното телешко месце в буркани, само че това несъмнено са най-вкусните сармички, които сме пробвали

Необходими Продукти

● лозови листа - 1 буркан
● ориз - 500 г
● телешко месо - 200 грама от буркан
● лук - 1 глава
● чубрица
● сол
● черен пипер
● доматено пюре - 2 с.л.
● олио

Начин на подготвяне

Измиваме добре ориза, до момента в който водата стане бистра. Към него прибавяме месото, по опция да има натурална лой с него, тъй като оризът обича доста лой, в случай че няма слагаме повече олио.

Режем лука на ситно, прибавяме и него до доматеното пюре и овкусяваме с чубрица, сол и черен пипер. Съставките разбъркваме добре и стесняване сармите.

Ако не можете на пазара към този момент има машинки, които могат да ги свиват, вместо вас.

Взимаме една приблизително огромна тенджера, на дъното на която слагаме олио. Свитите сарми нареждаме прави, а след това слагаме от горната страна още един ред, до момента в който свърши сместа.

Най-отгоре на свитите сарми слагаме една купа с дъното на долу, с цел да предотврати насърчаване, до момента в който се варят. Сипва се вряла вода до покриване на сармите.

Оставят се да заврат с ключ, когато кипнат, котлонът се намалва на приблизително равнище и се оставят да къкрят на слаб огън, до момента в който водата изври. Поднасят се с лимон, също по този начин вървят с кисело мляко.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР