Дали Европейският съюз да затвори границите си за руснаците? Няма

...
Дали Европейският съюз да затвори границите си за руснаците? Няма
Коментари Харесай

Европа ще направи услуга на Путин, ако се затвори за руснаци

Дали Европейският съюз да затвори границите си за руснаците? Няма да ги затвори, единствено ще анулира облекчения визов режим, взеха решение 27-те и това е вярно.

Пълно затваряне желаеха балтийците, Полша, скандинавските страни. Аргументите им звучаха и звучат безапелационно на първо четене: тези, които поддържат войната на Путин и газовия му шантаж към Европа, идват свободно в нея – на отмора, на пазар. Това не може да продължава.

Ако обаче Европа одобри тези причини, тя ще си вкара автогол и ще направи услуга на съветския водач. Тя ще му даде мотив да каже: Виждате ли, драги сънародници, подлият групов Запад ви санкционира не за друго, а за това че сте руснаци. Значи моята битка срещу домогванията на подлия Запад е обективна.

Не на вятъра Путин има 80 на 100 рейтинг на утвърждение макар жертвите и икономическите тествания, които войната му донесе на Русия. Това утвърждение той дължи на неща, които режимът му резервира от руските времена – масираната агитация и репресията. Взети дружно, те създават “цимента ” на тоталитарните режими – официална всеобща поддръжка, зад която има всеобща незаинтересованост и боязън. По-старото потомство българи, които помнят тоталитаризма, си ги спомнят. В Русия те още не са мръднали.

Да се върнем към предходната студена война и да си спомним кое донесе успеха на груповия Запад в нея. Не бяха оръжията, въпреки конкуренцията във въоръжаването да беше стигнала до сериозен лимит.

Победата на Запада донесе сравнението. Сравнението сред life и жизнь. Life победи и събори както желязната завеса, по този начин и Берлинската стена.

Затова Европейски Съюз и НАТО не трябва да лишават на руснаците опциите да съпоставят. Путин самичък спусна нова желязна завеса и от двете ѝ страни картината става все по-близка до тази отпреди 1989 година Сравнението все в миналото води до избор и естественият избор постоянно е в интерес на свободата и благоденствието, т.е. - на life. Никоя агитация, никоя принуда не могат да го осуетят, е урокът на историята.

Дали Украйна ще стане членка на НАТО е подправен въпрос. Тя към този момент де факто е. Не единствено тъй като към този момент е по-натовски въоръжена от страни членки като България да вземем за пример. А тъй като въоръжените ѝ сили извършват де факто задача на алианса – да пазят Европа от агресор, който желае да върне историята обратно.

Западът би трябвало да продължава да поддържа Украйна с оръжия и да не разреши на Путин да победи. Но дълготрайната западна задача е в Русия – да бъде подкопана поддръжката за Путин. И това няма да стане с уединяване на руснаците (то по-скоро би ги сплотило към президента им), а тъкмо с противоположното.

Затвори ли си Западът границите за нас по време на комунизма? Не, макар че имаше визов режим. Изолира ли деморатичният свят Германия след Втората международна война? Доктрината “Труман ” и проектът “Маршал ” направиха тъкмо противоположното, с цел да повдигнат стена против настъплението на руския комунизъм. И резултатът е близо 70 години мир и благополучие в Европа.

В Китай и Корея Съединени американски щати не реализираха това, което реализираха в Европа и далечните му последици виждаме в Тихия океан през днешния ден – ракетни и опити, нуклеарно въоръжаване, експанзионизъм.

Украйна цяла, или не напълно, би трябвало да стане витрина на свободата и благоденствието (каквато беше тогавашната Западна Германия по отношение на Източна). Украйна би трябвало да стане витрина, налагаща съпоставения, на които режимът на Путин няма да устои. Той го знае и по тази причина желае да я унищожи, още след като тя подписа своето всеобхватно съглашение да асоцииране и свободна търговия с Европейски Съюз през 2013 година

Путин ще води тази война с цената на всичко, тъй като тя е война на неговото политическо (което в Русия значи и физическо) оцеляване. Но войната не е единствено битка на оръжия и армии. Тя е конфликт на системи. И свободният свят би трябвало да употребява в нея всички преимущества на своята система, а не да ги не разрешава за популацията на съперника. Той би трябвало да го завоюва на своя страна, с цел да не го оставя в лапите на неговия режим.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР