Дали ако патриархът беше в добро здраве, щеше да се

...
Дали ако патриархът беше в добро здраве, щеше да се
Коментари Харесай

Ако патриархът бе в добро здраве, щеше ли да се касира изборът в Сливенската епархия?

Дали в случай че патриархът беше в положително здраве, щеше да се касира изборът в Сливенската епархия? Това запита Отец Антон Шивулев, който е бил един от първите студенти на патриарха по времето, когато е преподавал в Богословския факултет.

" Дали щеше да има такава противоуставна уредба? Надали това щеше да се случи. На 12 март, когато беше съвещанието на Светия синод в тази връзка, имаше свещеници и миряни от цялата страна, които стачкуваха срещу това. Наредбата незабавно беше махната.

По думите му разногласията към избора на Сливенската епархия слагат въпроса за човешкото и архиерейското достолепие.

В централния храм " Въведение Богородично " в Благоевград стартира специфична заупокойна молитва трисагий в памет на патриарх Неофит.

" Бяхме студенти първи курс, преди малко почнали образователната година и той беше за първа година учител по църквонославянски език и източно пеене. Той беше млад, влизаше с наслада в аудиторията, общуваше с всички ни, беше празник да имаш часове при него. Беше извънреден, прелестен, ерудиран, с образование, единствено да се учиш от него. Неговото въодушевление въодушевяваше и нас, даваше ни сили и оптимизъм ", описа отец Шивулев пред Българска национална телевизия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР