Дългото затъмнение между институционалните отношения между МВР и прокуратурата, което

...
Дългото затъмнение между институционалните отношения между МВР и прокуратурата, което
Коментари Харесай

Сийка Милева: Свидетели сме на петкратно увеличение на мигрантския натиск за 2022 г.

Дългото затъмнение сред институционалните връзки сред Министерство на вътрешните работи и прокуратурата, което беше въз основа на политическите офанзиви против правосъдната властта, даде горчиви плодове. В битката против незаконната миграция в опазването на границата починаха четирима служители на реда. Свидетели сме по какъв начин към този момент правоохранителните органи започнаха да приказват на един език, стартира положително взаимоотношение и по този метод се надяваме да пресечем този жанр престъпност, която визира много страни и жители. Това съобщи представителят на основния прокурор Сийка Милева.
Свидетели сме на внезапно нарастване на мигрантския напън за предходната година - има петкратно нарастване на противозаконната миграция на българо-турската граница по отношение на 2021 година Увеличението стига равнища, каквито не сме виждали от 2013 година, означи още представителят на основния прокурор.
" По предписание на основния прокурор и под управлението на прокуратуратите в страната, през днешния ден чиновници на ГДБОП, чиновници на ДАНС, Столична дирекция на вътрешните работи, жандармерията, правят претърсвания на лица, за които има данни, че са свързани с каналджийство и трафик на мигранти ", посочи още тя.
Нелегалните мигранти са най-вече от Афганистан и Сирия, в последно време все по-често се виждат и марокански жители.
Над 1000 досъдебни производства са формирани през предходната година, а над 500 са обвинителните актове. 590 са каналджиите, които са наказани, регистрира още Сийка Милева.
По отношение на акция " Хавала ", която се организира в цялата страна по отношение на пресичането на незаконната миграция и каналджийството в страната, представителят на основния прокурор уточни, че данните се обобщават и на следващия ден ще има изясненост какъв брой са арестуваните.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР