Дългото задържане на върха от страна на Радев е сред

...
Дългото задържане на върха от страна на Радев е сред
Коментари Харесай

Цветанка Андреева: Срещата на ГЕРБ с ПП е най-смислената от всички, които е имало досега

Дългото задържане на върха от страна на Радев е измежду най-силните претекстове, мобилизиращи политическата класа да сформира държавно управление. Това мнение изрази пред БНР политологът Цветанка Андреева. 

Тя напомни, че ГЕРБ и „ Продължаваме промяната “ имат подготвеност да се срещнат на следващия ден и да приказват по избрани политики, само че с уточнението, че не става въпрос за сформиране не държавно управление. Очакванията да бъде формиран кабинет, изключително с първия мандат, не са високи, обясни  Андреева.

„ И въпреки всичко тази среща е най-смислената от всички, които е имало досега. Консултациите в президентството са без резултат. След нея ще стане ясно дали евроатлантическата платформа е просто теоретична структура, или е действителна база, на основата на която могат да се водят договаряния. Големият конфликт е сред опита да се тръгне към ново начало и остарялата злопаметност, която изпълва процесите ", изясни политологът.

Андреева акцентира, че надали хората се вълнуват с кой мандат може да бъде формирано държавно управление. За тях тази игра е неразбираема и цинична.

Андреева изясни, че политическата идентификация на „ Продължаваме промяната “ е все по-разкъсана и неразбираема.

„ Те бяха стопански леви, само че виждаме, че стават  и геополитически леви, и енергийно, и идеологически леви. Те към този момент не крият разликите си с някогашните съдружни сътрудници ", уточни още Андреева.

Що се отнася до Българска социалистическа партия - тя гони своите борби и цели. Една от тях е с президента Румен Радев и е обвързвана с персоналния конфликт за водачеството в левицата. Българска социалистическа партия към този момент са най-близки по идеология с „ Възраждане “.

От партията на Костадин Костадинов пък споделят това, което президентът не би си разрешил да изрече обществено, изясни политологът.

„ Но той няма да си разреши да им даде третия мандат, тъй като те са комфортен негов представител, когато връзката им не е публично приета “.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР