Дългосрочната колонизация на Марс е предстояща, в това няма съмнение.

...
Дългосрочната колонизация на Марс е предстояща, в това няма съмнение.
Коментари Харесай

Колонизаторите на Марс ще трябва да живеят над повърхността на планетата

Дългосрочната колонизация на Марс е идна, в това няма подозрение. В неотдавнашен отчет на НАСА се споделя, че с цел да бъде това осъществимо, астронавтите – колонизатори би трябвало да живеят „ на разстояние от марсианската повърхнина “.

Най-важната задача за учените е да решат по какъв начин колонията на Марс да реализира самостоятелност от Земята и земните доставки .

„ Ако най-хубавото, на което можем да се надяваме, е да върнем Мат Деймън* жив на Земята, то значи сме се провалили в опита за колонизация “, споделят създателите на отчета.

Има неизброими запаси на Марс, които ще се добиват от повърхностния пласт на „ алената планета “ и ще подкрепят за основаването на колонията. Като се употребяват марсианските запаси в композиция със актуалните технологии ще бъде облекчена зависимостта на колонистите от Земята. Така ще би трябвало да се подсигурят вода, О2 и сила, добивани на място на Марс. Това е от изключителна значимост за триумфа на колонията, се показва в отчета, наименуван „ Усвояването на запаси за подсигуряването на трайно човешко наличие на Марс “.

В отчета на НАСА се споделя още, че с цел да успее задача за колонизирането на Марс, ще са нужни супер технологии в региона на роботиката, изкуствения разсъдък, нанотехнологиите, синтетичната биология и 3D принтерите. Тези технологии комбинирани с локалните запаси ще подсигурят предварителната подготовка и самата колонизация.

Според Денис Бушнел, основен откривател в НАСА, пластмасови материали да вземем за пример, могат да се създават на Марс от наличните там въглерод, водород и О2. Такава активност може да стартира на Марс в скоро време, още преди колонизатори да дойдат там, с помощта на изпратени преди хората роботи.

„ Марс е друг от Земята … времето ни е другар “, споделя още Бушнел.

Подобен развой би трансформирал напълно тактиката за колонизиране на Марс, се споделя в отчета.
Наред с това „ алената планета “ може да бъде полигон за инспекция на доста нови технологии, което ще сътвори самостоятелност от Земята в доставката на горива, аварийни елементи, транспортни средства, средства за поддържане на живота и за бита.

Ако този план се окаже сполучлив и създавани на Марс артикули, горива и техника стане факт, „ алената планета “ най-вероятно ще се трансформира в плацдарм за още по-далечни пътувания в космоса и за бъдещи колонизации, се твърди в отчета.

* Във кино лентата Марсианецът с Мат Деймън сюжетът е обвързван с колонизацията на Марс.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР