Дългоочакваното завръщане в Тура на Карлос Алкарас стана факт през

...
Дългоочакваното завръщане в Тура на Карлос Алкарас стана факт през
Коментари Харесай

След триумфа си в Буенос Айрес: Защитаващият шампион Алкарас повежда схемата в Рио

Дългоочакваното завръщане в Тура на Карлос Алкарас стана факт през миналата седмица, откакто 19-годишният испанец избра да открие сезона си с шампионата в Буенос Айрес, където беше над всички и завоюва първия си трофей за 2023-та. Време за празненства пред младежа обаче няма и той незабавно ще се насочи към Бразилия, тъй като в хода на идващите дни му следва да брани трофея си от АТР 500 конкуренцията в Рио, на която победи преди 12 месеца и по този метод бяха сложени основите на незабравимия за него сезон 2022-ра, който приключи като лидер на международната класация.

Жребият за надпреварата в карнавалния град пък отреди на старта при отбраната на оценката си Карлитос да се изправи против един от домакинските представители, получили " уайлд кард " за присъединяване, в лицето на международния номер 554 Матеуш Алвеш. Очакван триумф за Алкарас над бразилеца ще го изведе до привидно непредвещаващ компликации дуел във втория кръг на шампионата против един всред квалификанта Томас Бариос Вера и неподражаемия Фабио Фонини.

Нова победа на първенеца от US Open по всяка възможност ще значи, че в четвъртфиналната фаза ще станем очевидци на повтаряне на миналогодишния край в Рио, когато геният от Мурсия надигра Диего Шварцман, който сега е подложен под номер пет в схемата и е някогашен притежател на трофея от надпреварата. Любопитното е, че в този поток място откри и първенецът от 2019-а Ласло Джере, който единствен на шампионата в Буенос Айрес съумя да завоюва сет против досегашната първа ракета на планетата.

Оттам насетне нещата пред испанеца стават повече от съществени и в спор за място в мача за купата, съгласно предварителните прогнози, той ще би трябвало да се изправи против различен от водачите на идната генерация в лицето на Лоренцо Музети, който нееднократно е засвидетелствал афинитета си към играта на клей, като точно той надви над възпитаника на Хуан Карлос Фереро във финала на шампионата от същата категория в Хамбург. Сред останалите евентуални противници на Карлитос в полуфиналите, които попаднаха в четвъртината на италианеца, пък откриваме още Себастиан Баез, спечелил купата в Кордоба, и някогашния притежател на трофея в кварталния град - Кристиан Гарин.

Долната половина на схемата пък бива предвождана от Камерън Нори, който при триумф на старта над " щастливия губещ " Хуан Мануел Серундоло, вероятно ще оформи конфликт с Доминик Тийм, който завоюва купата в Рио през 2017-а. Британецът по пътя си към нов край на землени кортове, откакто през вчерашния ден загуби от Алкарас в конфликта за оценката на шампионата в " Градът на тангото ", евентуално ще би трябвало да премери сили с редица изявени експерти на клей, измежду които личат имената на Жоао Соуса, Жауме Мунар, Бернабе Сапата Мирайес, както и поставените респективно под номер 4 и 7 в схемата - Франсиско Серундоло и Алберт Рамос-Виньолас.

Целия чоп за АТР 500 шампионата в Рио можете да разгледате тук:

Rio de Janeiro ATP 500 - Qualifiers placed
— Tennis Draws (@DrawsTennis)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР