Дългоочакваното разширение на пътя Поморие-Ахелой върви с много бързи темпове

...
Дългоочакваното разширение на пътя Поморие-Ахелой върви с много бързи темпове
Коментари Харесай

Край на кошмарните тапи към Южното Черноморие

Дългоочакваното уголемение на пътя Поморие-Ахелой върви с доста бързи темпове с помощта на меката зима. Строителните действия текат без почивен ден и се чака да приключат преди крайния период - 1-ви юни, оповестява Флагман.бг, базирайки се на чудесно осведомен източник.

Очакванията на служащите е при започване на месец април да стартират с полагането на асфалта.

" Крайният период за стартиране на пътя в употреба е 1-ви юни, когато министър председателят Бойко Борисов пръв би трябвало да премине по него и да го тества, след което да пререже лентичката. Строителните действия обаче се движат по-бързо от предстоящото. Целта, сложена на служащите, е да са подготвени с полагането на асфалта до 15-ти април. След това обаче има и доста довършителни действия. Пътят би трябвало да е подготвен най-късно в средата на месец май ", изясни източникът.

Напредва строителството и на обхода на Ахелой, който ще отпуши кошмарните тапи през летния сезон. Срокът за осъществяване на плана е до края на октомври т.г., само че обещанията на компанията реализатор е той също да бъде пуснат предварително - преди началото на дейния сезон.

Стойността на реконструкцията на правата от Поморие до Ахелой е близо 21,5 млн. лева, а на обхода на Ахелой - 23,2 млн. лв..
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР