Дългоочакваният проект стартира днес с официална церемония на ул. Странджа

...
Дългоочакваният проект стартира днес с официална церемония на ул. Странджа
Коментари Харесай

Започна важният ремонт на ВиК инфраструктурата в Карнобат

Дългоочакваният план започва през днешния ден с публична гала на ул. „ Странджа ” №27 в града

Кметът на Карнобат Георги Димитров даде старта на дълго чакания план за ремонт на ВиК мрежата в града. На публична гала на ул. „ Странджа ” №27, на която бе направена алегорична първа копка, участваха още регионалният шеф проф. Мария Нейкова, която е и ръководител на ВиК асоциацията, както и изпълнителният шеф на ВиК-Бургас инж. Ганчо Тенев.

Започналите тази заран строителни действия са част от осъществяването на първия стадий на „ Интегриран воден план за област Бургас ”, като договорът е на стойност 9.9 млн. лева без Данък добавена стойност. Ще бъдат реконструирани повече от 11 километра водопроводна мрежа, ще бъдат построени към половин километър нова такава, както и към 5 километра нова канализация.
„ Изпълнението на плана ще увеличи качеството и стандарта на живот в Карнобат още до края на 2023 година ”, сподели регионалният шеф проф. Мария Нейкова.
 Кметът Георги Димитров, регионалният шеф проф. Мария Нейкова и изпълнителният шеф на ВиК-Бургас инж. Ганчо Тенев (от ляво надясно) дадоха начало на дълго чакания план в Карнобат
Кметът Георги Димитров напомни за дългия път, който администрацията е трябвало да извърви, с цел да се стигне в последна сметка до днешното събитие. Работата по плана, съобщи Димитров, стартира още преди 2014 година

„ Поради разнообразни бюракратични аргументи планът беше отритнат, наложи се ние да бъдем бенефициенти. Първоначално беше на стойност към 36 млн.лв., сумата в този момент е съкратена, само че това е тъй като огромна част от дейностите, които тогава предвиждахме, са изпълнени. 60% от всички улици в Карнобат са с сменени подземни връзки със съдействието на ВиК-Бургас. Сега планът стартира единствено на първи стадий с 12 млн.лв. След него стартираме довеждащия колектор, пречиствателната станция и обслужващия път – всичко това за над 27 млн.лв. ”, напомни Димитров.
 Кметът на Карнобат Георги Димитров напомни дългия път, по който администрацията мина, с цел да се стигне в този момент до началото на значимия проект
Той благодари на всички, взели участие по един или различен метод в подготвянето, документирането и осъществяването на дълго чакания ремонт, започващ в този момент.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР