В битката за олимпийска квота Габриела Петрова се класира пета

...
В битката за олимпийска квота Габриела Петрова се класира пета
Коментари Харесай

Габриела Петрова с пето място на турнир в Мадрид

В борбата за олимпийска квота Габриела Петрова се класира пета на интернационалния шампионат в Мадрид, Испания на 21 юни. Десет дни преди да станат ясни участниците в леката атлетика на Олимпийските игри в Париж Петрова е на 29-о място (32 квоти) в класацията на троен скок, написа аtletikabg.com.
Прочетете още
В испанската столица 31-годишната атлетка от Локомотив Пловдив направи опит от 13.98 (-0.3) и по-късно рискува за по-висок метраж с пет фала.

Състезанието завоюва французойката Илинойс Джуламе, която завоюва бронзовия орден на Европейското състезание в Рим 2024, когато скочи 14.43, с цел да измести Александра Начева от позиция за орден.

Джуламе реализира 14.39 (1.0) в най-силния си скок и направи още два опита над 14 м. Ана Пелетейро-Кампоаре (Испания), която завоюва европейската купа в Рим, е втора с 14.36 (-0.1), а европейската шампионка в зала Тугба Данишмаш (Турция) зае третото място с 14.10.

Пред Габриела Петрова приключи и Габриеле Соуса (Португалия) с 14.04 (0.4).

Петрова стана шеста на еврошампионата в Рим с 14.16 и е на 12-то място в международната класация за годината с резултат 14.38.

За Олимпийските игри се взима междинният резултат от петте най-силни резултата в квалификационен интервал от 1 година или би трябвало да се покрие норматива от 14.55.

Следващият старт на Габриела Петрова е рождения й ден 29 юни на националния шампионат за мъже и дами във Велико Търново.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР