Дългоочакваният гастрол на Софийската филхармония в Златната зала на Музикферайн

...
Дългоочакваният гастрол на Софийската филхармония в Златната зала на Музикферайн
Коментари Харесай

БГ музика ще звучи в Златната зала във Виена

Дългоочакваният гастрол на Софийската филхармония в Златната зала на Музикферайн – Виена ще се състои на 17 май. В най-престижната музикална зала в света ще прозвучат гротескната сюите Бай Ганьо от Веселин Стоянов, Славянски танци №2 и №8 от Дворжак и Пета симфония от Чайковски.

 

" Сюитата на Веселин Стоянов демонстрира най-красивото от българската музика, съчетано с неповторима оркестровка в духа на най-хубавите европейски обичаи от първата половина на 20 век, като съумява да съчетае привидно несъчетаеми неща – да вземем за пример във втората част Бай Ганьо във Виена, виенският валс минава по един майсторски вълнуващ метод в неудържима ръченица ”, споделя шефът на Софийската филхармония маестро Найден Тодоров, който е и диригентна концерта. В последните пет години Софийската филхармония работи с едни от най-известните и уважавани типичен музик

 

анти в света като Юлиан Рахлин, Пласидо Доминго, Сара Чанг, Томас Хемпсън, Юрий Башмет, Табеа Цимерман, Елена Башкирова, Александрина Пендачанска, Соня Йончева, Патриция Копачинская, Максим Венгеров и доста други.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР