Дългоочакваната украинска контраофанзива се отлага, обяви президентът Володимир Зеленски. Той

...
Дългоочакваната украинска контраофанзива се отлага, обяви президентът Володимир Зеленски. Той
Коментари Харесай

Зеленски изненада: Отлагаме контраофанзивата, трябват ни още оръжия

" Дългоочакваната украинска контраатака се отсрочва ", разгласи президентът Володимир Зеленски. Той изясни, че страната му се нуждае от повече време, тъй като в противоположен случай ще загуби доста хора.

Контраатаката на Украйна може да бъде решаваща във войната, преначертавайки фронтовите линии, които от месеци остават непроменени. Говорейки в изявление за BBС от щаба си в Киев, Зеленски разказа бойните си бригади като подготвени, само че сподели, че армията към момента се нуждае от въоръжение, в това число от бронирани машини.

" С това, което към този момент имаме, можем да продължим напред, само че бихме изгубили доста хора. Мисля, че това е недопустимо. Така че би трябвало да изчакаме. Все отново имаме потребност от още малко време ", уточни президентът на Украйна.

Кога и къде ще се случи украинското контранастъпление - не оказва се. Според Зеленски Русия разчита да замрази спора. Той още веднъж отхвърли съветското обвиняване, че Украйна стои зад хипотетичната офанзива с дрон против Кремъл предходната седмица. По думите му това е изглеждала доста изкуствено.

" Те непрекъснато търсят нещо, което да звучи като опрощение, казвайки: " Вие ни вършиме това, значи ние ви предизвикваме това ", означи Зеленски.

Междувременно съветските сили укрепват защитата си по фронтовата линия, която се простира на към 1450 км от източните райони на Луганск и Донецк, до Запорожие и Херсон на юг. Засега не се плануват договаряния, защото и двете страни декларират, че ще се бият до победа.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР