Дългоочакваната продажба на бизнеса на Toshiba с чипове все още

...
Дългоочакваната продажба на бизнеса на Toshiba с чипове все още
Коментари Харесай

Toshiba все още не може да продаде бизнеса си с чипове

Дългоочакваната продажба на бизнеса на Toshiba с чипове към момента се бави, написа Reuters. Японският тръст незабавно се нуждае от средствата от договорката, с цел да попълни дупката, оставена от банкрута на американската Westinghouse.

Спорът с Western Digital обаче продължава да стои на дневен ред и купувачът - консорциум, отпред с подкрепени от японското държавно управление фондове, не желае да завърши договорката преди той да бъде позволен.

WD, която също има направени вложения в главния цех за чиповете, упорства, че Toshiba би трябвало да изиска позволение от нея за продажбата. Проблем се оказва и метода, по който южнокорейската SK Hynix взе участие в договорката в консорциума. Компанията предлага да финансира своя дял с конвертируеми облигации, което може да й даде дялово присъединяване. А японското държавно управление с всички сили се пробва да предотврати попадането на високотехнологичния бизнес в страната в ръцете на чужденци.

В опит да раздвижи продажбата, Toshiba стартира да обмисля и офертите на останалите евентуални купувачи, в това число Western Digital, както и Foxconn, настояват източници на Reuters.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР