Дългоочакваната премиера на втори сезон на хитовия сериал на НВО

...
Дългоочакваната премиера на втори сезон на хитовия сериал на НВО
Коментари Харесай

Български хор звучи на старта на Тъмните му материи - slava.bg

Дългоочакваната премиера на втори сезон на хитовия сериал на НВО „ Тъмните му материи “ зарадва почитателите и с българско присъединяване. След като се включи за музикален декор на първата порция епизоди, хорът на Ваня Монева получи нова покана за присъединяване в саундтрака.

Пръв за това заяви композиторът и притежател на „ Грами “ Лорн Балф, който е измежду отговорниците за музикалната тематика на поредицата по едноименната трилогия на Филип Пулман. Той показа във видео в обществените мрежи осъществяване на националните певици, дирижирани от майката на поп звездата Мария Илиева.

„ Изключително сме горди и щастливи с моите девойки да споделим, че пеем и в новия епизод на „ Тъмните му материи “ на HBO. Чест е да звучат български гласове, и то на нашия хор "Ваня Монева ", написа във Facebook и самата Монева.

Припомняме, че по време на работата по саундтрака към първи сезон хорът на Ваня Монева не знаеше в коя тематика тъкмо се включва, само че получи насоки по кое време музиката би трябвало да е по-мистериозна, по кое време би трябвало да звучи по-зловещо или радостно и т. н.

"Вкарахме доста българско звучене с разнообразни спомагателни резултати от нашия фолклор. Още до момента в който записвахме, бяхме в директна връзка онлайн с композитора. Бяха доста удовлетворени от това, което се случва, и от допълненията, които предложихме. Престижно е да записваме за подобен сериал. Хубаво е, че се обръщат към българското “, описа тогава пред „ Монитор “ Ваня, чийто хор работи и по музиката на „ Соло: История от Междузвездни войни ".

„ От самото начало аз и останалите от музикалния екип знаехме, че желаеме някакъв хибрид. Исках, когато слушат музиката, хората да не знаят действително ли е или не, дали са в предишното или в сегашното. Друг значим детайл, който се опитахме да вмъкнем, е постоянно тематиката да подхожда на дадения воин “, съобщи преди време и Балф, прочут още с работата си по „ Черния рицар “, „ Железният човек “, „ Мадагаскар “, „ Западен свят “ и още куп телевизионни и кинохитове.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР