Дългоочакваната и коментирана отстъпката при зареждане на гориво у нас

...
Дългоочакваната и коментирана отстъпката при зареждане на гориво у нас
Коментари Харесай

Светослав Бенчев, БПГА: Отстъпката за горивата ще продължи най-много шест месеца

Дългоочакваната и коментирана отстъпката при зареждане на гориво у нас към този момент е реалност от събота.



Минали са единствено два дни от началото на тази стратегия, наблюденията са, че по-голямата част от бензиностанциите оферират тази скица. Моите персонални наблюдения в границите на два дни са, че и много самостоятелни бензиностанции се включват в нея. Това сподели Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация в утринния блок на Българска национална телевизия " Денят стартира ". Той сподели още, че тази скица ще продължи най-вече шест месеца, като се планува да се слагат осведомителни табели на бензиностанциите, които да посочват дали в съответната бензиностанция се предлага отстъпката. Бенчев посочи, че схемата е пожелателна и това съгласно него е по-добрия вид.

Не се постановат никакви промени в електронната система с фискална памет. Няма я тази тежка работа, която беше планувана, да се взима персоналната карта на индивида, да се вкарват имената, ЕГН. Сега това което би трябвало да се прави е да се демонстрира талона на колата, касиерът вижда дали това е същия автомобил, и записва номера на колата в разширения фискален бон. В последна сметка нещата се почистиха, обясни Бенчев.

Имаме различен проблем. Доларът продължава да нараства, единствено в границите на предходната седмица нарастна с към 10 стотинки, което ще убие понижението на котировките на петрола и готовите артикули, защото ние ги купуваме в долари. Ако продължи тази наклонност надолу, ще има понижение на цените, само че в този момент значимото е да се каже, че наклонността успокои цените и ги остави на тези равнища на които ги виждаме, разяснява Бенчев.

Ние продължаваме да сме с най-ниските цени на горивата в Европейски Съюз, това са данни към 5 юли. Нищо по-различно не се случва от това, което става в останалата част на Европа и в България, съумяваме да задържим положителни цени, надяваме се да продължим да го вършим, сподели още Светослав Бенчев. Можем да се удовлетворени от това, което се случва, в действителност обстановката ни е добра с цените на горивата, добави той.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР