Дългогодишният спортен журналист на БНТ Камен Алипиев-Кедъра може да бъде

...
Дългогодишният спортен журналист на БНТ Камен Алипиев-Кедъра може да бъде
Коментари Харесай

Камен Алипиев може да бъде уволнен от БНТ, защото нямал диплома

Дългогодишният състезателен публицист на Българска национална телевизия Камен Алипиев-Кедъра може да бъде уволнен от Българската национална телевизия. Причината, която управлението акцентира, е това, че Алипиев нямал тапия за висше обучение, а такава се изисквала, с цел да е част от дирекция „ Спорт “.

``
реклама

За отстраняването на Алипиев заяви вестник „ 24 часа “, който цитира назначеният от Емил Кошлуков шеф на новосъздадената дирекция „ Спорт “ Сашо Йовков. Йовков беше един от съперниците на Кошлуков за общоприет шеф на Българска национална телевизия. Решението за основаване на дирекция „ Спорт “ и назначението на Йовков за неин началник бе измежду първите, взети от управлението на Българска национална телевизия след избора на Кошлуков. Преди това спортният екип на Българска национална телевизия беше самостоятелен в продуцентски център „ Спорт “, ръководен от Витомир Саръиванов.

Според Сашо Йовков в Българска национална телевизия имало разпоредбите за съществуване на обучение за избрани позиции. Проблем с неналичието на ценз на Алипиев обаче имало в този момент, защото поради новата конструкция се откривали нови позиции и за назначението на хората се гледало и дали имат нужния ценз. Така Алипиев все още е отвън дирекция „ Спорт “ поради неналичието на документ за висше обучение, макар че работи в публичната телевизия о 1987 година, а в спортната редакция е от 1992 година Алипиев е и едно от лицата на Българска национална телевизия. Според Йовков имало вид дългогодишният състезателен публицист да остане в малкия екран на цивилен контракт.

Той поддържа митинга против сегашния шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков през януари 2018 година, когато тогавашният програмен шеф на малкия екран искаше да промени тематиките на утринното предаване „ Денят стартира с просвета “. Тогава Алипиев дефинира назначението на Кошлуков в Българска национална телевизия като „ обръщение към обществото “ и макар че посочи, че персонално в никакъв случай не е имал нещо срещу „ личността на господин Кошлуков “, „ знаците, които се дават на така и така много заспалото българско общество, са много неприятни за мен “.

Информацията за вероятното уволняване на Алипиев провокира много отрицателни реакции във Facebook. Коментарите са главно за това, че той работи в малкия екран от дълги години и професионализмът му няма потребност да се потвърждава с тапия. Самият Алипиев написа под един от постовете, че „ когато ти правиш нещо от години, то ти се удава и ти си трансформирал уменията си в стандарт в своя бизнес, не можеш да бъдеш унижаван, поради това, че не си взел дипломата си, изключително, когато тя даже няма общо с специалността ти “. И добави: „ Стив Джобс нямаше тапия, а Никола Гюзелев учеше в Художествената академия! “.

По-рано през седмицата излезе информация, че Българска национална телевизия счита да спре предаването за просвета „ Нощни птици “ с водещ Искра Ангелова. До момента публично мнение от малкия екран няма.

По-рано от Българска национална телевизия оповестиха, че стопират предаванията „ Спортисимо “ и „ Стани богат “ и понижават бюджета на „ Бързо, елементарно, вкусно “. Мотивът е редуциране на разноските на малкия екран, която има съществени финансови проблеми.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР