Дългогодишният член на Групата на мездренските художници към Градската художествена

...
Дългогодишният член на Групата на мездренските художници към Градската художествена
Коментари Харесай

Кристина Котларска подреди в Община Мездра поредната си самостоятелна изложба графика /снимки/

Дългогодишният член на Групата на мездренските художници към Градската художествена изложба Кристина Котларска подреди в Община Мездра следващата си, седма независима галерия графика. Експозицията включва 14 произведения на авторката, изпълнени с класическа графична техника - рисунки с молив върху картон, тематично обединени от тематиките за дамата, любовта, фамилията и децата. 
„ Изложени са два пейзажа - „ Възрожденски пейзаж ” и „ Старият мост ”, които подсказват средата, в която се развива действието - България, сподели при откриването на изложбата нейният куратор Светла Дамяновска, основен специалист „ Културно завещание и религиозни действия “ в Община Мездра. Останалите произведения създават концепцията за ориста на дамата: самотната жена (графиките „ Копнеж ” и Искреност ”), дамата като част от любовна или фамилна двойка („ Разходка ” и „ В очакване на залеза ”), дамата майка („ Ласка ” и „ Майчина опора ”). 
Другата добре създадена тематика е тази за детето и неговия свят, въпреки че тя не може изрично да се разграничи от тематиката за дамата и майката. Към тези произведения спадат „ Поглед към живота ”, „ На море ”, „ Малко слънчице ”, „ Невинност ”, „ Аз и кака ”, „ Братя ”. Това са произведения, в които детската благост, щастието и добротата са уловени и предадени доста успешно от художничката. 
Всички графични работи загатват за фината сензитивност на авторката и за умеенето й да предава облици и положения, които е зърнала за малко и все пак е съумяла да увековечи мимолетното с дарбата си на художник. “
Кристина Котларска благодари на присъстващите на вернисажа, че са почели изложбата й и показа, че се надява всеки от феновете да открие в рисунките й парченце от себе си. 
От името на Община Мездра заместник-кметът Нели Минева поздрави Кристина Котларска с следващата й галерия и й подари букет цветя. 
Самостоятелната галерия графика на Кристина Котларска може да бъде прегледана във фоайето на третия етаж в постройката на Община Мездра доникъде на месец март.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР