Дълго време учените изучават последиците от коронавирусната инфекция. Има някои

...
Дълго време учените изучават последиците от коронавирусната инфекция. Има някои
Коментари Харесай

Пет последици от коронавируса за човешкото тяло

 Дълго време учените учат последствията от коронавирусната зараза. Има някои дълготрайни резултати, които компрометират психическото и физическото здраве.

Според канадски лекари са вероятни даже сериозни разстройства.

Още при започване на пандемията някой хора смятаха, че би трябвало да се разболеят по-бързо, с цел да придобият имунитет. Днес доста от тях осъзнават, че концепцията опонира на здравия разсъдък. Все още няма стаден имунитет, само че има цялостен лист от проблеми, предизвикани от болестта.

След зараза при хората, съгласно констатациите на университета в Реджина, има неконтролирани и неразумни усеща на безпокойствие и стрес. Страхът може да бъде обвързван с безусловно всичко - заразяване с вируса, загуба на работа и така нататък

Работата на мозъка се нарушава при пациентите. Университетът в Чикаго, Университетът в Кеймбридж и Имперския лицей в Лондон настояват, че вирусът води до дълготрайно когнитивно увреждане. Ефектът е равностоен на стареенето на мозъка в продължение на 10 години. Нивото на IQ на човек спада.

Коронавирусът визира и сърцето. Възможно е инфектиране и увреждане на самия сърдечен мускул, както и нарушение на системите, свързани с работата на сърцето. Наличието на други болести единствено утежнява положението на пациента.

Covid-19 поврежда белите дробове, органът, най-засегнат от зараза. Експерти от Университета на Южна Каролина в Лос Анджелис стигнаха до заключението, че коронавирусът в напреднали случаи води до увреждане. При 56% от пациентите след изписване от болничното заведение проблемите с белите дробове не престават.

Вирусът подкопава имунната система или, в противен случай, ви кара да реагирате на най-малките промени в тялото. Ако в първия случай човек стане уязвим към доста болести, то във втория случай има разнообразни типове възпаления в цялото тяло. Свръхактивен имунитет нормално се демонстрира при деца и рядко при възрастни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР