Дълго време ще се говори за второто издание на фестивала

...
Дълго време ще се говори за второто издание на фестивала
Коментари Харесай

Фолклорна надпревара! Стотици пяха и се веселиха на второто издание на фестивала „С хляб, вино и песен“ в Симитли 

Дълго време ще се приказва за второто издание на фестивала на Мъжките певчески групи „ С самун, вино и ария “, което през вчерашния ден събра стотици фенове на фолклора на площада в Симитли.На моменти огромната сцена на площад „ Септември “ се оказваше тесна за гения и невероятните осъществявания на над 20-те певчески групи, които взеха присъединяване във фестивала.

Участие в надпяването взеха групи от разнообразни краища на България, коя от коя по атрактивна и забавна със своята специфика, предпочитание и умения.Три часа музикални осъществявания, показани с доста въодушевление, усмивки и наслада не спираха да се редуват на огромната сцена в града, а пред нея се извиваха дълги хора.

Домакини на събитието бяха Община Симитли, ФТА „ Веселие “ - с ръководители Любомир и Калина Марянски и НЧ „ Св. Климент Охридски – 1922 “ – Симитли. В ролята на водещ бе познатият на всички Рангел Вангелов.За усмивките, приятелския дух и настроението, които донесоха, артистите получиха специфични плакети и грамоти, връчени персонално от кмета на община Симитли – Апостол Апостолов, който съобщи, че фестивалът ще бъде удължен и чака всички групи още веднъж за третото издание на Фестивала на мъжките певчески групи „ С самун, вино и ария “ - 2023 година.

След награждаването, стартира и специфичен празничен концерт, в който присъединяване взеха МФГ „ Веселие “, Малин Домозетски и Снежина Андреева.Кулминацията на вечерта настъпи със специфичния подаръка от управлението на община Симитли за младежта – поп фолк певицата Данна, която зарадва публиката със своите осъществявания.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР