Дългата ръка на Москва“ в щурма на Капитолия във Вашингтон

...
Дългата ръка на Москва“ в щурма на Капитолия във Вашингтон
Коментари Харесай

Разкриха кои са шпионките на Москва в щурма на Капитолия

„ Дългата ръка на Москва “ в щурма на Капитолия във Вашингтон се оказаха майка и щерка молдовки. Това са Евгения и Кристина Малимон, които полицията задържа в нощта на 6 против 7 явуари. Информацията за „ съветска връзка “ потегли, откакто 54-годишната Евгения поискала преводач от съветски, с цел да дава отговор на въпросите на следователите.
Вчера сутринта дамите към този момент са пуснати против автограф, че няма да посещават американската столица. В съда се оказа, че арестуваните са родени в Молдова, наричайки се „ религиозни бежанци “. Майката и дъщерята се пробвали да влязат незаконно в Капитолия.

Припомняме, че протест на последователи на сегашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който не призна резултатите от гласуването през ноември, което докара до избора на демократ Джо Байдън за президент, плануван за 6 януари, приключи с офанзива на Капитолия, в който се работи Конгресът на Съединени американски щати. По време на протестните акции, които полицията назова " протести ", а Байдън дефинира като " бандитизъм и вътрешен тероризъм ", 5 души бяха убити и десетки бяха арестувани. Сред тях се оказаха двете дами, съгласно очевидци, " комуникиращи на славянски език ". След като по-възрастната от дамите изиска служителите на реда да й обезпечат рускоговорящ преводач, в американската преса и обществените мрежи се популяризира версията, че полицията във Вашингтон „ хвана Москва в крачка “.

.
Кристина Малимон

В отговор съветското посолство направи публично изказване, че измежду арестуваните покрай Капитолия няма руснаци. В съда се оказа, че 54-годишната Евгения Малимон, макар че в действителност е родена в Съветска Молдова, сега живее в Орегон със статут на „ набожен емигрант “. По същия метод щерка й Кристина, която е родена преди 28 години в самостоятелната Република Молдова и се е преместила в чужбина като дете с родителите си дисиденти.

На 9 януари дамите са били освободени с писмена декларация „ да не влизат “ в американската столица, като се изключи един ден през юни, за който съдът назначи идващото съвещание по делото им. И на двете са повдигнати обвинявания за „ нарушаване на вечерен час и нелегално влизане в постройката на щатския конгрес “.

Въпреки молдовския генезис и годините на живот в чужбина в статута на бежанци, Евгения и Кристина поддържат връзка между тях на съветски. Както изяснява щерка й, „ майка ми е живяла дълго време в Съветска Молдова, където са говорили повече на съветски, в сравнение с молдовски, тъй че съветският е по-близък до нея, в сравнение с молдовски или британски “.

И двете са върли привърженички на Доналд Тръмп. Кристина даже е заместник-председател на организацията „ Млади републиканци от Орегон “. На уеб страницата на младите републиканци можете да намерите нейната фотография, биография и политически убеждения.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР