Дълга опашка от желаещи да гласуват се изви пред Руското

...
Дълга опашка от желаещи да гласуват се изви пред Руското
Коментари Харесай

За кого и за какво гласуваха руснаците в България в последния ден от изборния маратон?

Дълга опашка от искащи да гласоподават се изви пред Руското посолство в София. Днес е третият и финален ден от изборния маратон в Русия. Секцията е единствено една в цялата страна и съветските жители пристигаха от цялата страна, с цел да упражнят правото си на избор.

Изборният ден би трябвало да е завършил преди минути.

" Аз не желая да имам никакво отношение с съветските управляващи и режима на Путин. Ето алегорично се отхвърлям от режима на Путин. Отказвам се от това, което моята страна прави с Украйна и международния мир. Ето по този начин всичко ще бъде наред с цялата путинска власт, със законността и репресиите, които се случват последните 2 десетилетия. Даже не желае да гори обикновено ", сподели Андрей Карпов.

Андрей избра да възпламени съветския си паспорт, в сравнение с да гласоподава в посолството.

" Изборите в Русия не могат да бъдат почтени. При диктаторския режим няма избори. Диктаторите не се избират, те сами идват на власт ", прибавя той.

Част от съветската съпротива у нас отхвърли да гласоподава. Заявиха, че са подали документи за протекция в България и се опасяват да влязат в посолството.

" Няма да вляза в тази постройка, тъй като в случай че вляза, това е съветска територия и могат да ме арестуват. Не мога да поема този риск ", безапелационна е Ксения.

" Избори - това е огромна неистина в този момент и доста хора стачкуват и в други страни, и в Русия също, само че в Русия това е доста рисково в този момент ", уверена е Аксиния.

През целия ден пред Руското посолство в София се извиваше дълга опашка от искащи да гласоподават. Хората чакаха сред 2 и 3 часа, без да се откажат. Гласуването мина без напрежение.

" За Русия, за свободата, за правдивост ", разяснява Светлана.
Според Вас, ще бъдат ли почтени изборите поради мненията?
" Разбира се, че ще са почтени, това че ще изберат Путин не значи, че няма да бъдат почтени ".

" Гласувах за бъдещето на Русия, дано да бъде спокойно, умерено, децата, внуците и да бъдат мирни, спокойни ".

За кого гласувахте?

" За президента Путин, несъмнено. Защото той е единствен естествен претендент. Защото имам вяра в него ".

Не всички на опашката са единомислещи. Някои се притесняват от операции на вота. Андрей самичък пожела да приказва пред нашата камера.

" В Русия в изборните комисии постоянно има доста фалшификации ", уверен е Андрей.
На какво бъдеще за Русия се надявате Вие?
" Наистина се надявам, че специфичната военна интервенция ще спре и всичко ще бъде обикновено, само че в действителност това е допустимо когато властта на Путин ще спре, ще приключи ".

Акция против изборите имаше и от българска страна. Недоволните предоставяха опция за различно гласоподаване - за Навални и против Путин.

Вижте повече в директното включване на Виктор Борисов


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР