Далечните пътувания до екзотични страни са истински блян за мнозина.

...
Далечните пътувания до екзотични страни са истински блян за мнозина.
Коментари Харесай

Как да избегнем отравяне от улична храна

Далечните пътувания до екзотични страни са същински идеал за мнозина. А даже и дестинацията ни да не е доста далечна, разликите сред локалната кухня и тази, на която сме привикнали, могат да ни изиграят неприятна смешка .

Уличната храна ни излиза най-изгодно, а и ни потапя в локалната конюнктура. Но шансът от хранително отравяне не в по никакъв начин за подценяване, тъй като може да провали приятното ни превозване.

Според диетолога Мелани Маринио, има един елементарен и на ниска цена трик, с който можеш да редуцираме вероятността да зародят нежелани стомашни реакции в резултат на употребявана храна.

 Снимка 382645

Тя поучава да пием кола, до момента в който похапваме. Да, приемът на течности, изключително газирани, по време на хранене, се отхвърля от всички експерти.

Но нейната теза е, че това зло е за положително. И точно бълбукащите мехурчета в колата усъвършенстват храносмилането, а киселините в нея подкрепят по-бързото разграждане на храната , която може да се окаже рискова за нас.

Според диетоложката, няма извършени научни проучвания, които да потвърдят нейната доктрина, тъй като хората сляпо следват съвета да не се пие, до момента в който се яде, написа Daily mail.

Дали да имаме вяра или не на тази доктрина, всеки самичък си преценя. Но сигурно нямаме потребност от непотребни опити със здравето си.

 Как да разграничаваме същинската храна от подправената
Как да разграничаваме същинската храна от подправената

Няколко нагледни образеца

А най-хубавата предварителна защита на хранително отравяне си остава деликатният избор на местата, където се храним. И хигиената. За предпочитане са и храните, минали термична обработка , тъй като тя унищожава множеството болести.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР