Дълбоко съм шокиран от ракетните удари на Русия, заяви ръководителят

...
Дълбоко съм шокиран от ракетните удари на Русия, заяви ръководителят
Коментари Харесай

Европейските лидери за руските ракетни удари в Украйна: Варварство, престъпления, решително ще защитим украинците

„ Дълбоко съм шокиран от ракетните удари на Русия ”, съобщи ръководителят на външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел в Twitter.

" Такива дейности нямат място в 21 век. Осъждам ги по допустимо най-категоричен метод ", написа той в Туитър.

" Ние сме с Украйна. Допълнителната военна поддръжка от Европейски Съюз е на път ", сподели той, явно визирайки новия транш от средства за Украйна.

Външният министър на Полша назова ракетните удари " акт на безчовечие и военно закононарушение ".

Бомбардирането на " градове и цивилни жители е акт на безчовечие и военно закононарушение. Русия не може да завоюва тази война. Ние заставаме зад теб, Украйна! " Збигнев Рау написа в Twitter.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че е разговарял с немския канцлер Олаф Шолц и френския президент Еманюел Макрон, с цел да упорства за корав отговор против Москва.

В поредност от туитове Зеленски съобщи, че с Шолц е разискал " усилването на натиска " върху Русия, а с Макрон е приказвал за " усилване на нашата противовъздушна защита, нуждата от твърда европейска и интернационална реакция, както и за усилване на натиска върху Руската федерация ".

Също по този начин и привикване на незабавна среща на страните от Г-7.

Франция даде обещание повече военна помощ.

Англия осъди офанзивите, като „ неприемливи “.

Молдова изрази отвращение от масираните удари по цивилно население в Украйна и извика съветския дипломат за пояснение, тъй като част от ракетите са минали през територията на страната.

" Три крилати ракети, изстреляни по Украйна тази заран от съветски кораби в Черно море, пресякоха въздушното пространство на Молдова ", съобщи външният министър Нику Попеску в Twitter.

" Разпоредих да бъде извикан посланикът на Русия, с цел да даде пояснение ".

Лидерът на крайната десница в Италия Джорджия Мелони съобщи пред „ La Repubblica ”, че всяка една от тези ракетни офанзиви от ден на ден изолира Русия и ускорява решителността ни да защитим тези, които се борят за свободата си. /БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР