Дълбоко съм наясно със задълженията и тежките отговорности на суверенитета,

...
Дълбоко съм наясно със задълженията и тежките отговорности на суверенитета,
Коментари Харесай

Провъзгласиха официално Чарлз III за крал

" Дълбоко съм наясно със отговорностите и тежките отговорности на суверенитета ", съобщи крал Чарлз III, откакто публично беше провъзгласен за новия монарх на Обединеното кралство на историческа гала, съобщи Агенция Франс Прес.

73-годишният държавен глава заяви, че ще се стреми да следва " вдъхновяващия образец " на майка си, кралица Елизабет II, която умря в четвъртък на 96 години.

Съгласно английския закон 73-годишният Чарлз наследи майка си сега на гибелта ѝ в четвъртък. Днес специфичният Съвет по заместничество на трона, в който членуват стотици политици, епископи и високопоставени държавни чиновници, го афишира публично за крал на гала, която се организира в двореца " Сейнт Джеймс " и която за първи път в историята е предавана онлайн по малкия екран. 

Прокламацията за оповестяването на Чарлз за крал беше изчетена в Лондон и в останалите столици в границите на Обединеното кралство - в шотландската столица Единбург, в столицата на Северна Ирландия Белфаст и в столицата на Уелс Кардиф, а също по този начин и на доста други места в кралството.

Новият монарх постави клетва, че ще пази правата на Църквата на Шотландия, както изисква от него английския закон.

Кралят подписа две копия на документа, съдържащ текста на клетвата.

Самата коронация на крал Чарлз Трети ще се състои на по-късно.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР