Дакелите са очарователни кучета с къси крака, които често биват

...
Дакелите са очарователни кучета с къси крака, които често биват
Коментари Харесай

Име за дакел

Дакелите са очарователни кучета с къси крайници, които постоянно биват оприличавани на наденичка или кренвирш. Въпреки скромния си растеж те имат качества, отличаващи ги като положителни ловен кучета. Независимо че през днешния ден са отглеждани като компаньони, в предишното са се употребявали интензивно в лов на лисици, язовци, зайци, диви свине и друго.

Към днешна дата дакелите са очарователно допълнение към всяко семейство. Те са занимателни, енергични и приветливи. Обичат да са до притежателите си и да извършват предоставените им задания. С раздвижване гонят дребни играчки или птици, създавайки занимателна блъсканица. Доста упорити са и от време на време са инатливи.

Дакелите са чест избор на домакински любим за хора, които живеят в дребна къща без градина или такива, обитаващи апартамент. Те нормално се усещат добре и в по-скромни домове, само че изискват да бъдат разхождани постоянно. Ако това не се случва, има риск кучето да напълнее или да прояви деструктивно държание, разрушавайки покъщнината.

При трениране и игра с кучето внимавайте то да не нарани гърба си, защото това може да е съдбовно за него. Заради характерната си физика дакелите не са положителни в скачане от високо и напредване върху хлъзгави повърхности.

Какво би трябвало да запомните при развъждането на дакели? Те могат да са доста своенравни кучета и да не ви слушат. Ето за какво е да започнете с тяхното образование още в ранна възраст. Обучението на дакел може да е предизвикателство.

Те са игриви кучета, които могат да вършат пакости по в миналото. Заредете се с самообладание и никога не използвайте физическо принуждение, с цел да ги накажете.

Запомнете, че тези палета са основани за лов. Ето за какво е обикновено да се държат като ловен кучета, да преследват дребни животни, да опитат да копаят дупки и да се водят от обонянието си, пренебрегвайки какво им говорите.

Обърнете внимание, че дакелите са гръмогласни от време на време - обичат да лаят. Така че не са за хора, които избират тишината.

Трябва да внимавате и по какъв начин храните дакела си, тъй като при тях има огромен риск от затлъстяване. Повишеното тегло не е по никакъв начин потребно за куче с сходно телосложение и може да е рисково.

Вече знаете главното за тези кучета, а знаете ли по какъв начин да кръстите своя предстоящ дакел?

Вижте нашите оферти за име на женски дакел и име на мъжки дакел:

 Име за женски дакел

Идеи за име на мъжки дакел:

Боб

Сами

Джак

Оливър

Чали

Фреди

Лео

Майло

Люсо

Пайп

Бентли

Фриц

Елвис

Идеи за женски имена на дакел:

 Как да кръстим мъжки дакел

Рози

Райли

Маги

Изи

Миси

Мърфи

Бени

Миа

Хейди

Ейджъл

Саша

Джени

Лейла

Това бяха нашите оферти за имена на дакел. Надяваме се да сме ви били потребни!

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР