Даже и да има осъществяване на палестинска държава, ивицата Газа

...
Даже и да има осъществяване на палестинска държава, ивицата Газа
Коментари Харесай

Милен Керемедчиев: „Израел не хвана подготовката на Хамас, защото не можа да внедри свои агенти в структ...

„ Даже и да има реализиране на палестинска страна, линията Газа надали ще бъде в границите ѝ, тъй като тя е откъсната от Западния бряг “, съобщи някогашният заместник-министър на външните работи Милен Керемедчиев по bTV.

„ Проблемът е че линията Газа в действителност е доста тясна линия с доста огромно население “, уточни той.

„ Ако Израел стартира сухоземна интервенция, това значи най-малко един милион бежанци “, акцентира Керемедчиев. По думите му това ще докара до заплахата за целия свят.

„ Изненада ме, че офанзива на „ Хамас “ стана токова добре проведена. Ако се върнем в същината на казуса, за Международната общественост „ Хамас “ е една ислямистка терористична организация “, сподели някогашният зам.-външен министър.

По думите му „ Хамас “ не е единствено една формация, която се бори против Израел. Това е конструкция, която отглежда децата от рана детска възраст. Подготвя ги за учебни заведения, поддържа опазването на здравето, религията в джамиите.

„ Аз съм срещу всякакво принуждение. Но в краен случай за един човек, който живее в Газа има два разновидността - умираш постепенно или умираш бързо. И тези хора са решили да умрат бързо “, сподели пред bTV Ибрахим Халед от Арабски комитет за консолидиране в България.

„ Ние сме хора, имаме право да живеем като всички нации, в свободна страна, без напън, апартейд, расизъм, дискриминация. Без да се реши главният проблем, използването на всички решения на Организация на обединените нации за заслужено решение - за евакуиране на израелската окупация, връщане на палестинските бежанци по домовете и признаването на самостоятелна палестинска страна няма да има решение “, безапелационен бе той.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР