Дъждове и рязко захлаждане ни очакват след априлското лято, на

...
Дъждове и рязко захлаждане ни очакват след априлското лято, на
Коментари Харесай

Лятото свърши! Дъждове и рязко захлаждане в началото на май

Дъждове и внезапно захлаждане ни чакат след априлското лято, на което се любуваме сега. Времето се скапва при започване на идващия месец, като най-вече ще са дъждовете в почивните дни около Гергьовден.

За Деня на успеха и на Европа - 9 май, пък доста ще застудее и оптималните температури ще са едвам 8 градуса. Такава е месечната прогноза за времето в България на gismeteo.ru, написа в. " Телеграф ". До края на този месец обаче синоптиците вещаят слънчево и топло време. Такова дават обещание и от Националния институти по метеорология и хидрология към Българска академия на науките.

Температурите в идващите дни ще се задържат сред 25 и 30 градуса. Слабо намаление ни чака през уикенда. Въпреки това живакът ще се движи сред 23 и 28 градуса в цялата страна. Ясното време обаче няма да ни радва през целия ден. Възможни са краткотрайни превалявания в следобедните часове през цялата седмица. Дъждът ще поизмокри първо планинските региони, само че по-късно ще се придвижи из цялата страна.

Малко повече от него можем да чакаме в петък. В края на седмицата и идващия понеделник вероятността за превалявания е все по-малка. Температурите обаче ще се запазят с 2-3 градуса по-ниски. Макар и леко несигурно, времето ще продължи да бъде съвсем лятно до края на месеца, без да ни приготвя за огромни изненади. Промяната обаче настава през май.

Макар формалната прогноза на Национален институт по метеорология и хидрология още да не е подготвена, задграничните институти предвиждат дъждове още за Деня на успеха. След това валежи ще има около Гергьовден. Като цяло май ще е по-хладен, с повече превалявания. След захлаждането на 9 май температурите ще тръгнат леко нагоре, само че отново ще са по-ниски от тези, на които ще се радваме в актуалната седмица.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР