Дъблин/Лондон. Лондон и Дъблин успяха да се договорят по някои

...
Дъблин/Лондон. Лондон и Дъблин успяха да се договорят по някои
Коментари Харесай

ТАСС: Лондон и Брюксел са съгласували позициите си по някои аспекти на Брекзит

Дъблин/Лондон. Лондон и Дъблин съумяха да се договорят по някои въпроси по отношение на идното излизане на Англия от Европейски Съюз. Това се показва в изказване, оповестено в понеделник от кабинета на английския министър председател на Даунинг Стрийт 10 след среща с ирландския министър председател Лео Варадкар, представено от TACC
“Въпреки обстоятелството, че страните признаха, че договарянията са на ранен стадий, по някои въпроси бяха контрактувани общи позиции, макар че съществуват обилни разлики, “ се споделя в документа. „ Обединеното кралство и Ирландия се стремят да реализират съглашение по отношение на Брекзит сред Европейския съюз и Обединеното кралство. "
Даунингстрийт също означи, че договарянията сред двамата водачи се организират в " позитивен и градивен " дух и разрешават на страните да се схванат по-добре.
На взаимна конференция в понеделник Джонсън и Варадкар оповестиха, че имат вяра във опцията за съглашение сред Лондон и Брюксел. Ирландският министър председател акцентира, че е подготвен да изслуша всевъзможни оферти на Джонсън, като настоя за запазването на „ защитния механизъм “, който е предопределен да предотврати появяването на твърда граница сред Република Ирландия и Северна Ирландия след Брекзит. Едно от главните условия на Лондон, в противен случай, е изключването на този механизъм от съглашението с Европейски Съюз, само че съгласно Варадкар ясно обрисувани и правно обвързващи съглашения по отношение на ирландската граница не могат да бъдат сменени с „ елементарни обещания “.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР