Да започнете нова връзка е сериозно изпитание. Не всеки е

...
Да започнете нова връзка е сериозно изпитание. Не всеки е
Коментари Харесай

6 признака, че още не сте готови за нова връзка и това е добре

Да започнете нова връзка е съществено тестване. Не всеки е подготвен за това, изключително в случай че последната разлъка ви е предизвикала доста страдалчество. В огромната история на живота любовта безспорно е една от най-завладяващите глави. Тя е като да се качиш на лодка, да се ориентираш в страстите и да достигнеш до висшото благополучие като в приказките.

 infomax-logo-50-15-HW

Но ето го и обратът в сюжета: някои не са подготвени за нова връзка и това е изцяло обикновено.

Отношенията, без значение дали са сантиментални или не, са като дестинации на картата. Често най-дълбоките ходове са тези, в които стопираме, с цел да изследваме пейзажите в себе си, преди да се впуснем в любовното странствуване.

Ще ви водим за ръка, ще прекосяваме долините на страстите и ще изкачваме върховете на себепознанието. Ще откриете, че да разпознаете по кое време не сте подготвени да започнете нова връзка не е отрицателно прекарване. Това е стъпка напред към разбирането на личното ви разрушено сърце и това, което в действителност го кара да бие.

И по този начин, дано се отправим на това интроспективно странствуване и да изследваме признаците, че не сте подготвени за нова връзка, и по какъв начин да се ориентираме в страстите в такива обстановки.

Несигурност по отношение на възприятията

Когато някой споделя, че не е подготвен за нова връзка, това може да значи неустановеност във връзка с страстите му. Възможно е да се борят със смесени усеща или да не са сигурни в готовността си да се обвържат сантиментално с различен човек.

В такива случаи отделянето на повече време за схващане на страстите им и на това какво в действителност желаят от една връзка може да бъде от значително значение за вземането на здравословно и осведомено решение.

 нова връзка

Травма от предишното

Дълготрайните прочувствени рани от предходни връзки или персонални прекарвания могат да основат спънка за основаването на нови сантиментални връзки. Когато някой е претърпял болежка, той може да не е подготвен за нова връзка поради контузията от предишното. Това може да го накара да се колебае дали да се отвори за уязвимостта и евентуалната болежка, които могат да дойдат с бъдещите връзки. Често са нужни излекуване и самоанализ, преди да могат да се включат пълноценно в ново сантиментално партньорство.

Липса на прочувствена досегаемост

Това, че някой не е прочувствено подготвен за нова връзка, значи, че може да му е мъчно да се свърже надълбоко с убеден човек. Това може да се прояви като отвращение да споделят мислите, възприятията и вътрешния си свят с евентуален сътрудник. За човек, който е прочувствено затворен, може да е мъчно да откри прочувствена непосредственост, която постоянно е от решаващо значение за едно дълготрайно партньорство.

Страх от накърнимост

Страхът от накърнимост е постоянно срещана причина за липса на подготвеност за нова връзка. Когато някой се опасява да бъде засегнат или отритнат, той може инстинктивно да издигне прочувствени стени, с цел да се отбрани.

Този боязън може да подейства като забележителна бариера, която алармира, че той не е подготвен за нова връзка, и затруднява преследването или обвързването. Преодоляването на този боязън постоянно изисква време и подготвеност да се работи за създаване на доверие и прочувствена непосредственост.

 нова връзка

Фокус върху себепознанието

Понякога хората дават приоритет на персоналното си израстване и себепознание пред сантименталните връзки. Това е основателна и здравословна причина да кажат, че не са подготвени за нова връзка. Тя демонстрира мощно предпочитание да схванат по-добре себе си и да основат солидна основа на самопознание, преди да влязат в сантиментално партньорство. Подобен самоанализ може да докара до по-удовлетворяващи и достоверни връзки в бъдеще.

Наслаждаване на независимостта

Цененето на личната самостоятелност и автономия може да бъде безапелационна причина човек да не е подготвен за нова връзка, само че към момента да ви харесва. Когато някой е удовлетворен от своето независимо пътешестване, той може да не изпитва предпочитание да показа своя аспект от живота с някой различен в този миг. Това не е отменяне на любовта, а по-скоро самопризнание, че те ценят своята самостоятелност.

 нова връзка

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР