Да ям и да не напълнявам - това можем да

...
Да ям и да не напълнявам - това можем да
Коментари Харесай

Ето кои храни може да ядем на воля, без да пълнеем

" Да хапвам и да не пълнея " - това можем да чуем от (почти) всяка жена. Мечта за дамите, а за какво не и за мъжете?
Прочетете още
Какво по-хубаво от това да можем умерено да прекаляваме с обичани храни и в това време да поддържаме форма. Ами, напълно допустимо е! Редица артикули, като се изключи че са извънредно потребни за здравето, са и изцяло " безвредни " за фигурата ни - даже в по-големи количества, написа Housinglover.

Подбрахме пет от храните, които и най-големите лакомници могат да хапват без скрупули. Като в това време си набират значими витамини и минерали за организма.

Краставици



Няма по какъв начин да не стартираме с един летен зарзават, който изключително през горещите месеци постоянно участва в салатата. Или като част от вкусно ядене. Или като добавка на някоя освежаваща напитка.

В една порция краставици има единствено 16 калории, които ги вършат съвършени за част от вечерята или въобще за когато и да е на деня. Освен това имат способността на хидратират тялото, което изяснява за какво постоянно се включват в детоксикиращи питиета за подкрепяне на премахването на токсините. Краставиците имат и високо наличие на фибри, което е спомагателен " бонус " за здравето.

Боровинки



Сега поглеждаме към плод, също подобаващ за лятото. Много потребен и доста апетитен. Който можем да хапваме до насита. Боровинките съдържат висока централизация на антиоксиданти спрямо други плодове и зеленчуци.

Около 85 са калориите на порция, те са чудесна добавка към утринната закуска, да вземем за пример. Кисело мляко, овесени ядки, орехи, мед и боровинки са съвършен старт на деня. Както и при краставиците те имат високо наличие на фибри. Според някои проучвания боровинките оказват помощ на тялото да изгаря мазнините.

Хумус



Изключително питателната паста от Близкия Изток се оказва супер храна за поддържане на здравословно тегло. Многобройни изследвания сочат, че хумусът има редица изгоди за организма ни. Нахут, тахан, лимонен сок и чесън са съставките, които са най-важните съставни елементи на близкоизточно ядене. Хумусът е съвършен за съблюдаване на нисковъглехидратна диета заради ниското наличие на въглехидрати.

В взаимозависимост от задачите ни, може да ни е съдружник в отслабването, да ни помогне да понижим инфектиране или просто да ни спомага, с цел да подобрим здравето на храносмилателната ни система.

Кисело мляко



Една храна, която е обичайната за българската кухня. Кой не е опитвал или чувал за прословутото българско кисело мляко и бактерията " лактобацилус булгарикус "?

Ползите за организма ни са безчет. И да, може да хапваме от него на воля. Киселото мляко съдържа идеално съответствие на протеини, мазнини и въглехидрати. Както и пробиотици, калций и фибри - чудесни помощници, които способстват за цялостното ни здраве. Според някои научни проучвания киселото мляко може да помогне за понижаване на подуването на корема и възстановяване на работата на храносмилателната система.

Яйца



Яйцата за съвършен източник на протеин (съдържайки всичките девет незаменими аминокиселини), което ги прави една от най-засищащите храни. Това значи, че консумирайки ги, дълго време няма да изпитваме апетит.

А разновидностите, по които можем да ги хапваме, са доста - варени, на очи, като омлет, като част от ядене и така нататък Освен всичко, те са " безвредни " когато и да е, както за закуска, по този начин и за вечеря, или пък за междинно хранене.

 

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР