Да стисне ръката на легендарния Тери Гилиъм – това бе

...
Да стисне ръката на легендарния Тери Гилиъм – това бе
Коментари Харесай

Ники Илиев се щракна с Тери Гилиъм в Италия

Да стисне ръката на именития Тери Гилиъм – това бе измежду отличителните моменти за Ники Илиев в границите на интернационалния кино и музикален фестивал в Иския, Италия. Авторът на филми като Живи митове и Нокаут, или всичко, което тя написа съумя да се срещне с един от идолите си в киното сутринта след прожекцията на последната лента на британеца Човекът, който умъртви Дон Кихот.

Само ден по-късно се състоя и премиерата на третия филм на Илиев - Нокаут, в границите на кинофорума. „ Един именит режисьор...и Тери Гилиъм “, намигна някогашният модел в обществените мрежи, като призна, че се е засякъл със звездата от Монти Пайтън напът за плажа.

Човекът, който умъртви Дон Кихот е измежду най-дългоочакваните филми на Гилиъм, който работи по него няколко десетилетия. Въпреки това заглавието провокира скандал, в основата на който застанаха претенциите на португалския продуцент Пауло Бранко, съгласно които точно той държи правата за разпространяване на плана.

„ Според правосъдното решение всяко проявление на Човекът, който умъртви Дон Кихот до този миг е нелегално защото няма позволение от компанията ми Alfama Films “, изясни Бранко пред ThePlaylist, като прецизира, че има намерение да търси правата си от всеки, взел участие директно или индиректно в това разпространяване.

Това значи, че предстоят каузи както против Тери Гилиъм, по този начин и против самия фестивал в Кан, който закри програмата си точно с Човекът, който умъртви Дон Кихот, написа Монитор.

Сред останалите министър председателите по време на фестивала в Иския бяха още престъпния трилър Бент с присъединяване на Карл Ърбан, Анди Гарсия и София Вергара, който беше показан от режисьора Робърт Мореско, и музикалната драма Последният уикенд на Стела на режисьорката Поли Драпър, с присъединяване на американския поп-дует, братята Nat and Alex Wolff.

На кинофорума се състоя и европейската премиера на американския хорър Domestics на майстора в жанра Майк П.Нелсън.

Фестивалът в Иския отдаде респект на известния италиански занаятчия на комедията, режисьора Карло Ванзина, който умря при започване на този месец. През своята 40-годишна креативна кариера той е снимал повече от 17 кино лентата и тв сериали. Организаторите са присъединили в програмата гледка с най-хубавите филми на Ванзина.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР