Да си родител никак не е лесно. Отговорен си не

...
Да си родител никак не е лесно. Отговорен си не
Коментари Харесай

Родителите трябва да направят тези 6 неща, ако искат децата им да са богати

Да си родител по никакъв начин не е елементарно. Отговорен си освен за това детето да е нахранено и облечено, само че и да е квалифицирано за живота. От възпитанието зависи в какъв човек ще се трансформира то, в това число и дали ще има финансови триумфи или провали.

Затова в случай че желаете наследника ви да забогатее или най-малко да има задоволително пари и да ги ръководи добре, последвайте препоръките на Insider.

1. Нека децата ви още в ранна възраст научат цената на парите. Обяснявайте им по какъв начин разпределяте приходите си и ги учете да харчат рационално.

2. Не вършете отговорностите им вместо тях. Може да ви се коства, че по този начин се грижите за тях, само че в действителност ги изграждате като мързеливи персони. А мързеливите персони не забогатяват.

3. Не им купувайте незабавно всичко, което пожелаят. Нека се научат да чакат известно време, да се трудят за мечтаното, а не да считат, че то им се дължи.

4. Бъдете образец. Няма по какъв начин децата ви да станат рационални с финансите си, в случай че вие самите не сте такива. Ограничете импулсивните покупки, образовайте се, в случай че не сте наясно с някои финансови въпроси. Примерът ви ще бъде доста по-ценен от всички думи и уроци.

5. Помогнете им да преодолеят срамежливостта. В живота съумяват хората, които са уверени и имат самочувствие. Старайте се да изградите такова у наследниците си, само че без да ги превръщате в арогантни егоисти.

6. Култивирайте у тях потребни занимания. Окуражете децата си да учат езици, да се занимават със спорт или с някаква изобретателна активност. В бъдеще тези неща ще ги създадат по-пълноценни персони и може да им оказват помощ в кариерата и в натрупването на благосъстояние.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР