Да си ръководител не е лесно, особено в моментите, когато

...
Да си ръководител не е лесно, особено в моментите, когато
Коментари Харесай

5 начина да мотивирате екипа си по време на криза

Да си началник не е елементарно, изключително в моментите, когато нещата не вървят по метода, по който на всички им се желае. Именно по време на рецесия обаче си проличават качествата на същински положителния водач.

Пак тогава би трябвало да приложите специфичен метод, с цел да мотивирате екипа си. При рецесия би трябвало да бъдете оптимално откровени със своите подчинени. Не би трябвало да забравяте, че сте в тази обстановка дружно, без значение от позицията, която заемате.

От Inc.com поучават да извършите тези 5 неща:

1. Фокусирайте се върху ангажираността на чиновниците.

Дръжте вратите към вашия офис отворени, както безусловно, по този начин и в метафоричен смисъл, с цел да могат чиновниците ви да приказват с вас за всичко, което ги кара да се усещат некомфортно. Изключително значимо е да бъдете налични и да присъствате в офиса по време на рецесия.

2. Позволете им да ви оказват помощ.

Хората нормално желаят да оказват помощ, изключително в сложни времена. Решението на вашите проблеми може да изисква намесата на специалисти, само че когато е допустимо, търсете помощ от вашите чиновници. Те ще бъдат повече от щастливи, че ще могат да вземат присъединяване в разрешаването на рецесията.

3. Бъдете единни.

Вашите чиновници би трябвало да знаят, че сте на тяхна страна. Единният метод към казуса би трябвало да стартира от върха. Дори и да не харесват информацията и дейностите, които са им показани, чиновниците ще се държат по метода, по който се държат техните шефове и мениджъри. Покажете им, че ще отбраните техните (и тези на компанията) ползи.

4. Признайте приноса и упоритата работа на вашите чиновници по времето на рецесията.

Това може да не е най-хубавото време за компанията, само че вие не би трябвало да спирате да насърчавате и поощрявате чиновниците, които се оправят добре. Уверете се, че те знаят, че цените техния труд и че това, което вършат, в действителност има смисъл. Независимо дали ще ги похвалите с добра дума или ще ги почерпите с един обяд, направете нещо, с цел да покажете вашето самопризнание.

5. Създайте специфични групи, които да вземат решение проблеми свързани с рецесията.

Без значение дали те са публични или не, групите за решение на проблеми могат да спомогнат за мотивацията и интензивността на чиновниците. Както към този момент казахме, хората желаят да оказват помощ и да бъдат потребни. Това ги кара да се усещат добре и да си върнат възприятието, че имат надзор над своята орис.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР