Да се закрият Комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество

...
Да се закрият Комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество
Коментари Харесай

Татяна Дончев: КОНПИ и спецсъдът да се закрият

Да се закрият Комисията за лишаване на нелегално добитото имущество (КОНПИ) и Специализираният съд, предложи водачът на " Движение 21 " Татяна Дончева. Освен това, тя прикани ръководителя на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова да заеме позиция към запора от страна на КОНПИ на имуществото на издателя и предприемач Иво Прокопиев.

„ Комисията за лишаване на нелегално добитото имущество (КОНПИ) е орган, който неотложно би трябвало да бъде закрит, както и Специализираният съд. А Нинова – за какво няма да каже нищо за КОНПИ, с цел да не я нагази и нея ли? Начинът, по който се третира страната, е ужасяващ ”, разгласи Дончева в изявление с БиТиВи. По думите й " страната не може да се ръководи по мутренски – каквото е споделил главатарят – това ”.

„ Не може да има държавен орган, който беззаконничи. Може ли нещо да мине три пъти на съд и след това да се появява КОНПИ и споделя: какво ни интересува съдът? Това е фиктивен орган, на който първоначално би трябвало да бъде неразрешено да блокира стотици пъти по-големи суми, в сравнение с ще претендира. Ако претендират 5000 лева, да не вършат запори за 500 000 лева – другояче е рекетиране на съперниците ”, сподели Дончева.

Според нея Корнелия Нинова би трябвало да има безапелационна позиция по проблема. " Не ме интересува дали има проблеми с вътрешната си съпротива, или не. Като водач на опозицията, би трябвало да показва политически възгледи и активност, която подхожда на тези възгледи. Когато хвана политици, които нямат възгледи и които се интересуват единение от това на кой стол седят и докога ще седят, това ме изпълва с горест ", добави водачът на Движения 21.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР