Да се връщаме векове назад в историята на правото и

...
Да се връщаме векове назад в историята на правото и
Коментари Харесай

Адвк. Кашъмов за промените в НК: Връщаме се векове назад в историята на правото

" Да се връщаме епохи обратно в историята на правото и демократичната история е доста необичайно. За това, че 48 часа ние няма да имаме право на информация за задържания, като общество, разбираме от медиите. Само този, който е търсил децата си от РПУ, на РПУ ще разбере защо става въпрос. " Така юрист Александър Кашъмов разяснява промените на Наказателния кодекс, съгласно които, никой може да не знае къде е човек в продължение на 48 часа, в случай че е задържан. За малолетни срокът е 24 часа. В момента прокуратурата може да задържа до 72 часа, само че наложително би трябвало да бъдат известени фамилията и работодателят на арестувания (ако той иска).
По думите му правото на информация от околните е част от отбраната, която датира от средновековието:
" За околните не е маловажно дали техния непосредствен го е блъснала кола или е задържан. "
Адв. Кашъмов изрази опасения, че по този метод ще се върнем към полицейско принуждение и през това време ще се употребява напън върху арестувания.
" Това не способства за отбраната на страната и правото. ", безапелационен бе Кашъмов.
Относно въвеждането на гражданската конфискация адв. Кашъмов съобщи, че това се прави, с цел да се протяга ръка по-лесно на правото на благосъстоятелност на хората.
" Единственото от комунистическата власт през 40-те години е правено това ", безапелационен бе юристът.
В отговор на въпрос дали протичащото е борба сред институциите Кашъмов отговори:
" Всяка борба, която наподобява сред институциите е борба за власт на тези, които носят политическата мощ в себе си. "
Председателят на парламентарната правна комисия Данаил Кирилов отговори, че възразява против това да се основава предрешение по този безразсъден метод и да се плашат хората.
" Държавата има интерес да възвърне собствеността, когато печелиш от трафик на хора или проституция. Защо имущество, насъбрано по противозаконен метод да остане нерапатрирано от страна? "
Относно предлагането да отпадне условието да се чете обвинителния акт по време на правосъдното съвещание Кирилов изясни:
" Няма смисъл да се бави един правосъден развой с четене, съдът е задоволително образован, а неговите бранители също са задоволително грамотни. "
Според адв. Кашъмов " не може законът да бъде стъкмяван поради това, че някой не си е приключил работата и е написал обвинителен акт от десетки страници. Фактът, че в този момент се появява подобен законодателен опит, значи, че той е отвеян към някаква действителност, а тази действителност каква да е с изключение на КТБ. "
Данаил Кирилов изясни още, че в текстът за измененията, касаещи неналичието на информация за околните на арестуваното лице е омекотен в голяма степен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР