Да се създаде ново общинско предприятие, което да гарантира здравословното

...
Да се създаде ново общинско предприятие, което да гарантира здравословното
Коментари Харесай

Стефан Станев във „Форум Пловдив“: Общинско дружество трябва да отговаря за храната, която се доставя за бебета, деца, болни и социално слаби в Пловдив!

Да се сътвори ново общинско дружество, което да подсигурява здравословното хранене и доставката на тествани хранителни артикули до яслите и детските градини, кухните в учебните заведения и студентските столове, за обществено слабите и хората в потребност, както и в общинските лечебни заведения. Предложението е на претендента за кмет на Пловдив Стефан Станев.

Пред Дарик той изясни, че към новото общинско сдружение могат да бъдат открити 6 профилирани магазина във всеки регион на Пловдив, в които да се предлага само храна на производителите от района - месо, зеленчуци, плодове, мляко и млечни творби, както и ястия, приготвени по обичайни български предписания. В региона на магазините ще има и дребни пазари, за пресни плодове и зеленчуци, чиито щандове ще се употребяват гратис за продукцията на локалните земеделци.

Всички боледуваме, тъй като се храним с неприятна храна, изясни Стефан Станев и посочи, че за качеството и чистотата на питателните артикули, които се доставят за общинските детски, болнични и обществени заведения, би трябвало да носи отговорност общинската администрация.

Децата на Пловдив ядат токсична храна и това би трябвало да спре. Пловдивчани би трябвало да не са толкоз апатични в изборния ден и да знаят, че от тях зависи доста! Ако жителите на града желаят да се усещат значими, би трябвало да гласоподават!

Стефан Станев е и единственият, който предлага основаване на общинско сдружение за строителство и ремонт на транспортната и обществена инфраструктура. Според него единствено по този метод ще бъдат прекъснати корупционните практики и " ремонтите на ремонтите ". Това сдружение би трябвало да бъде реализатор на най-важните инфраструктурни обекти. По този метод ще се упражнява и цялостен надзор върху главните действия в града, счита Станев.

В Пловдив е невероятно да се разхождаш и пешком по улиците. Всеки ден се оповестява за квартали без вода. Не може градът да имаме потребност от 320 рейса, а по улиците да се движат 120...? Приемам като моя задача и идея да прекратим дружно упадъка на Пловдив, който продължава през последните десетилетия. Тези, които настояват, че работят за града, в действителност го унищожават. " Сглобките " са от 20 години и в локалния парламент. Всеки, който влезе в общината след 29 октомври т.г. би трябвало да знае, че е чиновник на пловдивчани!

Кандидатът за кмет Стефан Станев, претендентите за районни кметове и общински съветници са с номер 63 в бюлетината за локалните избори на 29 октомври 2023 г.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР