Да се приеме закон за инфраструктурните облигации, който ще позволи

...
Да се приеме закон за инфраструктурните облигации, който ще позволи
Коментари Харесай

Реформаторите предлагат да се създаде министерство на Северозапада

Да се одобри закон за инфраструктурните облигации, който ще разреши вложения на частните пенсионни компании в огромни инфраструктурни планове. Това предложи Найден Зеленогорски от Реформаторския блок.

Според него е належащо и особено министерство за Северозапада, както и въвеждането на специфични данъчни облекчения за този район. Зеленогорски предложи и компаниите, които реинвестират облагата си в северозападния район, да бъдат освободени от налог облага, съобщи " Дарик ".

В отворено писмо до министър-председателя Бойко Борисов под надпис " Да спасим Северозапада " от обединението показват, че продължава икономическото закъснение на Северозападния район и тази наклонност скоро ще бъде необратима. Ако се бавим, след 10 години ще има инфраструктура, само че няма да има хора в района, разясни Зеленогорски. Тези територии, за които нашите предшественици са дали живота си, в този момент се обезлюдяват без война, заради неприятна районна политика, добави той.

" Бием камбаната, с цел да може държавното управление да се замисли за целенасочена капиталова стратегия за Северозапада ", сподели и Борислав Великов от Реформаторския блок.

Да се сътвори ново министерство за Северозапада и едва развитите райони в страната, желаят от обединението. Други потребни ограничения могат да са в допълнение държавно финансиране за гратис ограмотяване на необразовани и за профилактични медицински прегледи в Монтана, Враца и Видин, както и фонд за финансово подкрепяне на започващи предприятия в трите области.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР