Да се поддържа денталната хигиена на котката е задължение на

...
Да се поддържа денталната хигиена на котката е задължение на
Коментари Харесай

Продукти за свеж дъх и дентална грижа при котките

Да се поддържа денталната хигиена на котката е обвързване на нейния собственик, което в случай че не бъде изпълнено, може да докара до развиване на съществени дентални болести, пречещи на нейното хранене. Проблемите със зъбите на котката са многочислени, а лекуването им е мъчно, по тази причина предварителната защита е от първостепенна значимост.

Почистването на зъбите отстранява зъбната плака и бактериите, прави се за предотвратяването на зъбен камък и намаляването на количеството нездравословните бактерии, които могат да преминат към венците.

Нужно е също да се упражняват зъбите за запазването на хубавичко тъкан, която заобикаля здравите зъби. Така се предотвратява загубата на зъби и се понижават джобовете, които се образуват сред зъбите и венците, където се събират зъбен камък и бактерии.

Съществуват много способи за грижа за устата на котката вкъщи. В взаимозависимост от персоналните характерности на котката и толерантността, която демонстрира към непознато вмешателство в устата се дефинира и триумфа на тази грижа.

Миене на зъбите

както при хората, по този начин и при котките миенето на зъбите е изискването за здрави зъби. Това обаче е мъчно при тези животни. За да се приучи котката да си мие зъбите, това би трябвало да стартира още в най-ранна възраст. На пазара се оферират антибактериални пасти за зъби с култивиран чай и други потребни съставки. Вкусът на пастата за зъби също може да бъде определен съгласно вкусовите желания на писаната - с усет на риба, на морски блага, на птици, на черен дроб и други.

 Храни за пресен мирис на котката

Стоматологични храни

Популярните марки имат храни за възстановяване на денталното здраве. Те са с едро смляно брашно, което да насърчи дъвченето и по този начин да упражнява зъбите. Структурата на едро смляното брашно е с добра формула и оказва помощ да се изтъркат плаките по зъбите по време на хранене на котката.

Гелове за зъби

Те понижават отлагането на плаката, предотвратяват възпалението на венците и обезвреждат неприятната миризма в устата. Добре е геловете да съдържат таурин, който да е комбиниран с цинк, с цел да убива бактериите с което се и предотвратява появяването на неприятен мирис в устата, а венците стават по-непропускливи за бактериалните отрови. Използвайте всекидневно води до най-хубави резултати.

Восъчни уплътнители

 Котка

Това е мярка от предварителната защита. Восъкът се нанася по външните елементи на зъбите на котката. Той понижава задържането на плака и образуването на котешки зъбен камък, като се основава невидима преграда пред бактериите и закрепването им към зъбите под и над венеца.

Водата за уста

Тя е част от най-лесните за използване ограничения за предварителна защита на зъбите. Тя се прибавя към питейната вода на котката за попречване на неприятния мирис при котките.

Пръчици Мататаби

Това са пръчици, които са потребни за котките по доста аргументи. Те освежават дъха на котката, оказват помощ в грижата за венците и работят успокояващо на любимците.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР