Да се организира междуведомствена работна Кръгла маса на националните институции,

...
Да се организира междуведомствена работна Кръгла маса на националните институции,
Коментари Харесай

Предлагат Кръгла маса за системата за безопасност в морските пространства

Да се провежда междуведомствена работна Кръгла маса на националните институции, които дават отговор за контрола на корабоплаването и сигурността в морските пространства. Това оферират министърът на защитата Георги Панайотов и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов. Предложението е получило поддръжката и на министър-председателя Стефан Янев. На форума ще бъде разисквано усъвършенстването на системата за сигурност в националните морски пространства.

Предложението е резултат от извършено работно заседание на тематика „ Усъвършенстване на контрола в морските пространства “. То се състоя в Командването на Военноморските сили (ВМС) в град Варна по самодейност на началника на защитата адмирал Емил Ефтимов.

Разгледани бяха контролът, реализиран от Военноморски сили и другите институции на корабоплаването, и опциите за търсене и избавяне на море.

Представителите на Военноморски сили и Висшето военноморско учебно заведение „ Н. Й. Вапцаров “ изнесоха отчети и направиха разбор на морското пространствено обмисляне и контрола на корабоплаването в националните морски пространства.

В резултат от полемиката бе дефинирано предложение за усъвършенстване на контрола на корабоплаването, чрез организационни и координиращи дейности.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР