Да се използва огнестрелно оръжие от българските служители на МВР

...
Да се използва огнестрелно оръжие от българските служители на МВР
Коментари Харесай

Как да се опази живота на полицаите на границата

Да се употребява огнестрелно оръжие от българските чиновници на Министерство на вътрешните работи на границата е извънредно внимателен миг. Това считат от синдикалната федерация на чиновниците на Министерство на вътрешните работи във връзка случая от понеделник вечерта на българо-турската граница. От федерацията напомнят, че години наред сигнализират за проблеми при опазването на “браздата ”.

Генади Тенев, зам.-председател на Синдикалната федерация на Министерство на вътрешните работи, изясни, че е внимателен моментът с потреблението на оръжие за пукотевица към непозната територия. " Колегите слизат и се качват десетки пъти от автомобил, преследват хора из гористи местности, с дълго оръжие единствено ще се затруднят. МО с Въоръжените сили са с такова оръжие, дават се взаимни дежурства. Начинът е да се вкара техника - термовизи, уреди за нощно наблюдаване, коли, съответни за терена, както и следови кучета. Там, където е станал случаят, границата се охранява както по дължина, по този начин и в дълбочина 30 км. Районът е кръстосан и залесен ", съобщи той.

По думите му най-ефективният метод да бъде предотвратено незаконно прекосяване са кучетата. " Повечето, които минават са мюсюлмани и имат вярване, че да те ухапе куче не се смята за положително. На границата се употребяват оръжия от края на 40-те години на 20-ти век. Например револвер " Макаров " - неефективно оръжие в актуалния свят. Оборудването на колите е непригодно в доста случаи за планински условия, пътищата също са разрушени. През месец се командироват хора по 15 дни на границата, какъв брой да са ефикасни? Този проблем е от 10 години ", разкри Тенев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР