Да работиш на едно място с партньора си в живота

...
Да работиш на едно място с партньора си в живота
Коментари Харесай

4 начина да работите успешно със съпруга/съпругата си

Да работиш на едно място с колегата си в живота може да бъде предизвикателство. Границите сред персоналното и професионалното се размиват, служебните паники се придвижват у дома, а домашните - в офиса.

От Entrepreneur дават няколко съвета по какъв начин можете да изградите сполучлив бизнес със съпруга/съпругата си, като те обаче важат и за всеки различен тип работа, която правите дружно.

1. Бъдете откровени за слабите и мощните си страни.

Понякога изкушението да подлагаме на критика другия е мощно. Но може да се избегне, в случай че още от началото разпределите функциите си ясно съгласно това с какво се справяте най-добре.

2. Правете си похвали.

Когато сътрудникът ви е постигнал някакъв триумф, даже дребен, покажете, че сте го забелязали. Всеки желае да се усеща оценен. Във връзката ви не трябва да има място за злоба - въпреки всичко напредъкът е потребен и за двама ви.

3. Уверете се, че сте на една и съща вълна в дълготраен проект.

Поговорете обстойно и нашироко по какъв начин виждате работата си отсега нататък. Изградете обща визия и споделете един с различен задачите си. Ако нещо се промени, не го крийте, а го обсъдете с половинката си.

4. Поддържайте салдото сред персоналния и професионалния живот.

Това не е по никакъв начин елементарно, само че се старайте да не си носите работа у дома. Там говорете за други неща. Намерете си самостоятелни занимания, с цел да прекарвате и малко време сами или с други хора.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР