Да преминеш успешно интервю за работа означава да направиш добро

...
Да преминеш успешно интервю за работа означава да направиш добро
Коментари Харесай

Защо да кажете истината и как да познаете, че ви лъжат на интервю за работа

Да преминеш сполучливо изявление за работа значи да направиш положително първо усещане, а един от главните способи да се провалиш, е да отговориш на въпрос с факсимиле.

" Кои са вашите слаби страни? " съвсем постоянно участва в диалозите за наемане на чиновници.

И най-лошият вид за отговор, е да се визиите като перфекционист или работохолик, изяснява пред CNBC Том Гимбъл, основен изпълнителен шеф на организацията за асортимент на личен състав LaSalle Network.

" О, да, това е същинска уязвимост ", споделя Гимбъл, който е отправял оферти към стотици хора през 25-те си години в бизнеса.

Когато той задава този въпрос на претендентите, по-скоро търси две неща: дали сте наясно със себе си и дали имате решения за своите дефекти.

" Истинският въпрос, който работодателите задават, не е какви са вашите недостатъци, а какво е вашето решение за компенсиране на това ", изяснява специалистът.

Ето по какъв начин да подготвите стабилен отговор:

Помислете за техническо или меко умеене, което бихте желали да подобрите и по какъв начин предприемате дейности за това.

Например, може да обсъдите, че не сте толкоз бързи с избран програмен продукт, обвързван с работата ви и сте осъзнали, че желаете да вземете няколко курса по него.

Или може да посочите, че не сте добър публицист, по тази причина работите с треньор по писане или имате наставник, който поправя имейлите ви.

" Това е решение за уязвимост ", споделя Гимбъл. " Всички имаме недостатъци и би трябвало да признаем в какво не сме положителни. "

Подценяваният съвет № 1за чудесно показване на изявление за работа се свежда до едно малко примирение: " Бъдете почтени в това, в което не сте положителни. ", добавя специалистът.

Оказва се обаче, че претендентите не са единствените, които премълчават истината.

Близо 40% от мениджърите признават, че лъжат по време на изявленията за работа, съгласно скорошно изследване на Resume Builder, което е обхванало над 1000 мениджъри.

Трите най-често срещани неистини са за отговорностите на длъжността, кариерното израстване и професионалното развиване в компанията.

Например интервюиращият може да каже, че има доста благоприятни условия за израстване, без да показа детайлности за това по какъв начин чиновниците работят с разнообразни екипи или по какъв начин се покачват.

Интервюиращите споделят, че са лъгали и за неща като заплащане, придобивки и финансово положение на компанията, постоянно с цел да прикрият отрицателна информация или да привлекат по-квалифицирани претенденти.

" Възможно е да има истина в това ", споделя Джули Бауке, шеф в компанията за кариерно консултиране The Bauke Group, " само че желанието да вкарат хората в екипа е толкоз огромно, че те преувеличават. "

В множеството случаи измамите дават резултат: 92% от мениджърите по наемане на личен състав споделят, че претендент, който са излъгали, е приел предлагането за работа.

Трудно е да хванете интервюиращия в неистина, само че това са няколко червени флага, за които можете да внимавате:

Те ви разубеждават да говорите с други чиновници

Ако интервюиращият наподобява разчувствуван, високомерен или защитителен, когато кажете, че желаете да говорите с сегашен чиновник, това е червен байрак и може да значи, че той няма доверие на чиновниците си или не е убеден в културата на компанията си.

По време на изявлението за работа " мениджърите по наемане на работа могат повече или по-малко да управляват описа, само че множеството чиновници ще бъдат 100% почтени, когато ги попитате какво е в действителност да работиш в компанията ", изяснява Бауке. " Понякога това не работи в интерес на мениджъра. "

Говорят със заобиколки

Има възможност, когато интервюиращият лъже, отговорът му да ви обърка повече, в сравнение с първоначално, споделя Челси Джей, кариерен и лидерски коуч от Мичиган.

Обърнете внимание на това какъв брой постоянно работодателят си опонира, изключително в отговор на елементарен въпрос, като да вземем за пример " Какво е работното време? ". Ако употребява доста несигурни думи като " само че ", " евентуално " и " може би ", това може да е червен байрак.

" Това е най-големият симптом, че интервюиращият лъже ", споделя Джей.

Избягват въпросите ви

Интервюиращите, които приказват малко, могат да бъдат също толкоз притеснителни, колкото и тези, които приказват прекомерно доста.

Джей споделя, че това е друга постоянно срещана тактичност за отклонение на въпроси.

" Мениджърът по наемане, който споделя, че не знае избрани детайлности за ролята, евентуално крие нещо ", споделя тя. " Ако попитате някого какъв е бюджетът за наемане на тази позиция и той ви каже, че към момента не е решил, това значи, че възнамерява да го понижи. "

Избягването на въпросите на претендентите по време на изявлението също може да е симптом за по-голям проблем с културата на компанията.

" За мен това е сигнал, че компанията е дезорганизирана и не гледа доста съществено на процеса на наемане ", споделя Джей.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР