Да, поздравления за директора на Пирогов д-р Валентин Димиторв за

...
Да, поздравления за директора на Пирогов д-р Валентин Димиторв за
Коментари Харесай

Валерия Велева: Мила Мария, ако твоето дете беше в шокова зала, щеше ли да питаш за руски агенти

Да, поздравления за шефа на " Пирогов " доктор Валентин Димиторв за достойното му държание пред БТВ през днешния ден. Защити лекарите, съблюдава закона и извади истината нескрито, въз основа на вътрешната инспекция по случая със скандалното държание на дерибействащия служител Мустафа Емин.

И да, водещите Златимир Йовчев и Мария Цънцарова не опазиха професионалната журналистическа чест. С очебийно озлобление " разпъваха на кръст " лекаря, вършиха внушения, задаваха манипулативни въпроси в желанието си да неглижират скандалното държание на съветника на министър Тагарев.

Основният интерес на Цънцарова беше за какво се стигна до политизиране на абсурда и за какво постът на сестра Нели Диманова, която първа сигнализира за случая, е качен на формалната страница на " Пирогов ", преди да е осъществена инспекцията.


И когато доктор Димитров съобщи, че политизирането идва от обстоятелството, че Емин е съобщил кой е и е заплашил с уволняване трима лекари и три сестри от шокова зала и че оповестението на абсурда е станало по негово разпореждане, Мария Цънцарова изстреля към шефа на " Пирогов " следния безразсъден въпрос: " Как си обяснявате единствено това, че се появи тази информация в съветската публична осведомителна организация? "


Беше срамно да се слуша този диалог. Натискът върху доктор Димитров беше противен, омерзителен, и въпреки че той устоя, въпреки всичко в един миг се обърка и реши да признава виновност, каквато в действителност няма.

Вместо реверанс, лекарят получи надали не анатема.
Вместо почит, беше облят с истерична преднамереност.
Вместо да бъде похвалено гражданското общество, което не може да се помири с грозния факт на корист с власт, се правеха неуместни внушения за съветска агитация.


Колеги, спрете се! Тази ненавист ни унищожава като нация!

И запитвам - за какво никой кореспондент не потърси тези трима лекари и три сестри да разбере по какъв начин са се чувствали, когато се борят за живота на едно дете с хемоглобин 49, а извън някакъв си управник ги заплашва с уволняване?

 

Защо нито един водещ не попита по какъв начин белите престилки са издържали на тази вербална експанзия? Ядосали ли са се? Вдигнали ли са кръвно? Трепнала ли е ръката им? Представяме ли си прочувствения стрес, на който са били положени тези лекари?


Защо в студиото не бе заложен въпроса морално ли е, хуманно ли е Мустафа Емин да звъни четири пъти и да прекъсва работата на докторите по избавяне на дете с хеморагичен потрес, с цел да одобряват детето му, което в този миг тича и играе в коридора на " Пирогов "?

Сега съответно към Мария и Златимир. И двамата имате деца, уважаеми сътрудници.


Мила Мария, в случай че твоето дете беше в шокова зала, щеше ли да питаш дали лекарят е съветски сътрудник? Или шеше да се молиш да избави детето ти?


Злати, в случай че ти беше на мястото на бащата на детето в потрес, какво би си помислил за оня арогантник, който прекъсва интервенцията по спасяването му?

 

Каквито и длъжности да заемаме, на какъвто и пост да сме, ние сме на първо място индивиди. И като индивиди, би трябвало да се държим човешки. Дори и когато изпълняваме безумни заповеди или сме подвластни на непозната воля! Загубим ли човещината, изгубили сме всичко!


Съзнавам, че употребявам персонално отношение, разяснявайки този неприличен акт, само че в експанзията си един към различен, минахме всевъзможни граници.


Милост за лекарите от " Пирогов "!
И реверанс пред тях!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР