Да повалиш две мухи с един удар - както се

...
Да повалиш две мухи с един удар - както се
Коментари Харесай

От едно тесто хлебчета и мекички

Да повалиш две мухи с един удар - както се споделя

Необходими Продукти

● брашно - към 700 г
● вода - 200 мл
● мляко - 200 мл
● квас - 20 г
● захар - 2 ч.л.
● сол - 2 ч.л.
● олио - 4 с.л.
● лой - за пържене

Начин на подготвяне

В хладка вода и мляко прибавете захар и маята и оставете да се задейства.

Прехвърлете в съд за разбъркване, прибавете олиото и последователно добавяйте брашното и солта. Тестото би трябвало да е по-тънко и лепкаво. Оставете за към 40 минути да втаса.

Сложете 2-3 лъжици брашно в дълбока паница, по-късно извадете парче тесто с лъжицата, сложете го в чинията с брашното и използвайте това брашно за оформяне на кок, сложете го в тава и го разстелете с пръсти с дебелина 1-5 см.

Менюто е уместно за 5 до 6 домашни хлебчета, тъй като сред тях е оставено пространство, тъй че всяка да има хубава корица. Оставете ги да почиват 10 минути, след което ги изпечете 30 минути на 200 °C.

От останалото тесто оформете по-малки топчета - на мен ми останаха 6 части, оставете ги покрити за 10 минути да си починат, по-късно разточете с точилката, изрежете с нож по средата, тъй че тестото да се изпържи отмерено и да се запържи в малко лой или масло от двете страни за минута до две.

Сервирайте хлебчетата, когато ви харесва, а пържените мекички сервирайте като закуска или десерт със сладко или шоколадов крем.

Насладете се на от едно тесто хлебчета и мекички!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР