Да поема ли този риск, Какво да очаквам в близкото

...
Да поема ли този риск, Какво да очаквам в близкото
Коментари Харесай

Допускането на грешки е нещо позитивно

" Да поема ли този риск ", " Какво да чакам в близкото бъдеще " и " Как да ръководя смяната " са добре познати въпроси за тези, които ръководят личен бизнес и търсят верния метод да го разраснат. Предприемачеството може да е самотно занятие и да носи безсънни нощи. Това е изключително правилно, когато бизнесът минава от категорията " дребен " в " междинен ", а за какво не и в " огромен ".

На 26 ноември конференцията Growth Summit на " Капитал " и Entrepreneurs Organization Югоизточна Европа ще адресира най-важните въпроси за притежателите на растящи компании: каква е вярната тактика за растеж и по какъв начин да я извърша, по какъв начин да ръководя хората и ресурсите в моя бизнес. Събитието ще събере бизнесмени и консултанти от целия свят, с цел да опишат уроците, които са научили от първа ръка.

Вижте програмата и запазете своето място на по-ниска цена преди 31 октомври.
Миза Лукич е измежду най-известните бизнес водачи в Централна и Източна Европа. Той е създател на NEW STARTEGY, първата консултантска компания за бизнес и бранд дизайн в Югоизточна Европа, която носи трансформационен напредък посредством нововъведения в бизнес моделите. Преди да сътвори лична консултантска компания, Миза е изпълнителен шеф на Publicis One за Централна и Източна Европа, Прибалтика, Гърция, Турция и някои страни от Централна Азия. За две следващи години (2016 - 2018 г.) 30-те страни под управлението на Миза реализират най-голям напредък и облага, освен в границите на Publicis One Worldwide (95 страни), само че и на цялата Publicis Group.

Как бихте описали вашата компания на едно 7-годишно дете?
- Ние оказваме помощ на фирмите да структурират бизнесите си като една площадка за игра, с цел да може родителите да се любуват на работата си и да са в положително въодушевление, когато се приберат у дома.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Как стартирахте бизнеса си?
- Започнахме като стартъп, които оказва помощ на фирмите да мислят, да усещат и да оперират като стартъп.

Какво ви държи безсънен през нощта? Какво ви кара да станете от леглото заран?
- Това, което ме държи безсънен през нощта, е страхът, че няма да имам задоволително време за всичко, което желая да свърша в този живот. Това, което ме стимулира да се стрелям от леглото всяка заран, е фактът, че знам, че това зависи от мен през множеството време.

Споделете за няколко неточности, които сте създали и от които другите може да се поучат?
- За мен допускането на неточности е нещо положително, стига да мога да си извадя поуките. Точно по тази причина пояснявам думата неточност като MISS-TAKЕ ( " пропусната опция " - бел.ред.) - с цел да ми припомня, че за всеки пропуск би трябвало да си извадя поуките. Ако е просто пропуск без поука, то това е загуба на страхотна опция за развиване. Именно по тази причина, моят съвет е да позволяваме повече miss-takes и по-малко пропуски да се поучаваме от тях.

Какво знаете в този момент, с което бихте желали да сте били наясно първоначално?
- Когато започвах, ми се искаше да съм наясно, че не знам задоволително.

От какво сте най-доволен и горделив в кариерата си?
- Най-горд съм с това, че получих премията Lifetime Achievement на 44-ия ми рожден ден. Най-щастлив съм, че не видях това като края на кариерата си, а като един нов старт. Също по този начин съм извънредно удовлетворен, че съм на път да направя сполучлива смяна от кариера в основаването на информационни тактики до кариера в основаването на бизнес, за който си заслужава да се комуникира.

Какво е вашето билборд обръщение към света?
- Както споделя канадският социолог Маршъл Маклуън - " на кораба Земя няма пасажери, ние всички сме екипаж " или с други думи – ние нямаме избор с изключение на да участваме интензивно в процесите.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР