Да почнем малко по-отдалеч.Руската пропагандна школа е сред най-добрите в

...
Да почнем малко по-отдалеч.Руската пропагандна школа е сред най-добрите в
Коментари Харесай

Евгени Кънев: Снощният дебат много добре се вписва в логиката на нашето посткомунистическо реалити

Да почнем малко по-отдалеч.

Руската пропагандна школа е измежду най-хубавите в света, тъй като е от над 100 години.
Ключов прийом е превантивно да обвиниш врага си, че е нещо или е считал да направи нещо, което е същото, което си ти или смяташ ти да направиш. Тази тактичност пристигна посредством Българска комунистическа партия и у нас и през днешния ден е просмукала манталитета на окопалия се деветосептемврийски хайлайф на всяко властово равнище.
Каква е оповестената идея на Политическа партия?

Че се борят против корупцията и за правда, за правила. Затова и задкулисието цели Политическа партия и персонално Петков тъкмо по тази тематика. Още от канадското поданство, през комисионите от съветския газ, та чак до снощния спор.

Цънцарова толкоз се вживя в спазването на някакви правила, че с отделеното време по тематиката и първоначално, и в края на предаването стана основен воин на дебата, като напряко замести пазаруването на гласове от напусналите студиото.
Не ме разбирайте неправилно - разпоредбите би трябвало да се съблюдават. И първият извършител е… БТВ, като вместо да спре - пуска Петков на спор, на който спред техните правила той не би трябвало да бъде, с цел да му го натякват обществено през 1/3 от времето на дебата. Особено непоносимо беше в края напънът на Цънцарова да компрометира Петков дефинитивно с “информация ”, че канил и други водачи на дебата - вместо да му благодари за нещо, което подвига рейтинга на БТВ. Какво общо има това със самия спор и проблемите на България, поради които се провежда?

За да видите по-добре парадокса, помислете си по какъв начин Цънцарова споделя на ненадейно появилия се в студиото ББ - както доста постоянно е ставало в предишното:
“Г-н Борисов - вие за какво не спазвате разпоредбите? ”
Което си е типичен оксиморон за всеки мислещ човек. Да питаш индивида, който разглоби институциите и стана самичък висш източник на правото в страната - за какво е нарушил разпоредбите.

Не, Цънцарова - в духа на пропилия ни съветски нрав - щеще да му бъде признателна, че се е отзовал. Вместо да кара БТВ неведнъж да прекъсва програмата си, с цел да чуем следващия му вербален бъркоч от някоя джипка, строителен обект или селски двор.
Следващият ми пост - за същите практики в други сфери.

 

Евгени Кънев, Facebook

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР