Да отпаднат лимитите за детското здравеопазване призоваха педиатри от Университетската

...
Да отпаднат лимитите за детското здравеопазване призоваха педиатри от Университетската
Коментари Харесай

Празник на дарителите в детската клиника на УМБАЛ Свети Георги

Да отпаднат лимитите за детското опазване на здравето приканиха педиатри от Университетската болница " Свети Георги " в Пловдив по време на обичайния празник на донорите. И тази година от Клиниката по педиатрия и генетични болести благодариха на всички хора и компании, помогнали на дребните пациенти със специфични документи за дарителство.

Пловдив

Десетки фамилии и компании от района отделят от времето и средствата си, с цел да оказват помощ на децата.
Проф. Иван Иванов: " Дарителите са доста скъпи. Те демонстрират в действителност, че има доверие на обществото в клиниката. Ние сега се отчитаме пред обществото с този празник на донорите. За нас в действителност това е една голяма инвестиция в доверие. "
Признание за работата си в клиниката получи и кучето терапевт Мони.
Велислава Костадинова: " Имахме малко неявяване заради майчинството ѝ, само че пък нейните дечица, които към този момент също са терапевти, подготвени, идваха да работят вместо нея. Единственият метод, по който би трябвало да работим с кучетата, с децата и би трябвало да поддържаме връзка ние възрастните сред нас, е единствено с положително и с обич. "
Само с хора, отдадени изцяло на работата си, могат да се преборят комплицираните организационни проблеми, подбудени от нормативната уредба – признават лекарите.
Проф. Иван Иванов – шеф на Клиниката по педиатрия и генетични болести: " По отношение на организацията беше тежка година, изключително тежки са лимитите, които ни бяха наложени в последните месеци, които извънредно доста затрудняват и не е редно в действителност за детски заболявания, изобщо за деца, да има предели. "
От детската клиника регистрират близо 6 хиляди хоспитализации за годината.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР