Да оставим различията зад гърба си и да преобразим Балканите.“Това

...
Да оставим различията зад гърба си и да преобразим Балканите.“Това
Коментари Харесай

Еди Рама: Да оставим различията зад гърба си и да преобразим Балканите

„ Да оставим разликите зад тила си и да преобразим Балканите. “
Това изиска министър председателят на Албания Еди Рама в речта си при откриването на срещата на върха на Западните Балкани с Европейски Съюз, която се организира в Тирана.

Рама съобщи, че двустранните въпроси би трябвало да се вземат решение посредством двустранен разговор, а не посредством други намеси, заяви „ Албениън пост “.

Албанският министър-председател акцентира, че подобряването на връзките предизвиква съдействието сред шестте страни от Западните Балкани.

" Благодарен съм на ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен, на комисар Вархей за готовността им да се вслушат в нашите опасения за това за какво Европейски Съюз би трябвало да откри нови пътища ", сподели Рама във връзка с проекта за растежа, иницииран от Европейски Съюз.

" За мен е пределно ясно, че новата опция, която съставлява този ексцентричен проект, е освен самопризнание от страна на Европейски Съюз за нашите старания за съгласуване посред ни, само че и предизвикателство към нашата подготвеност за ориста на Европейски Съюз ", добави той.

Премиерът сподели също, че Албания и другите страни би трябвало да се ангажират без никакви запаси и без никакво съмнение.

Той обърна внимание по какъв начин преди 10 години водачите на Балканите са се срещнали в Берлин и задачата не е била да се оправят с раните от предишното.

Рама акцентира, че упоритостта на Албания е през юни да бъде подготвена за своята интеграция:

" Албания е подготвена за това предизвикателство и ще работим неуморно, с цел да напреднем бързо към общата зона за заплащания в евро, улеснявайки търговията и превоза. "

Според него, в случай че бъдат изпълнени всички критерии за общата платежна зона, таксите на жителите, които са в чужбина, с цел да изпращат пари у дома, ще бъдат понижени 6 пъти.

Министър-председателят означи, че стопанските системи в района не могат да се развиват, като си пречат една на друга.

Той напомни и развиването, обвързвано с самодейността " Отворени Балкани “:

" Албания, Сърбия и Северна Македония започнаха самодейността " Отворени Балкани ", с цел да ускорят напредъка въз основа на правилата на Берлинския развой. " /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР