Да оставим Гешев да се къпе в славата на шпионските

...
Да оставим Гешев да се къпе в славата на шпионските
Коментари Харесай

Чудо! Гешев разкри цяла шионска мрежа, но Мата Хари от спалнята на премиера -не

Да оставим Гешев да се къпе в славата на шпионските разкрития и да погледнем на историята от различен ъгъл. Онзи, за който основният прокурор по никакъв начин не обича да му се припомня.

Всички разузнавания в света придават изключително значение на работата с агентурата. Но актуалните служби все по-малко се интересуват от информация от оперативни източници и сътрудници от типичен вид. Трудоемка работа, със съмнителни резултати. Важни са им сътрудниците за въздействие в оперативно забавната властова среда, които на професионален език се назовават още „ изключително защитавани източници”, а на диалект в съветските служби – „ положителните идиоти “. Те могат да въздействат на процесите в една страна, на вземането на решения и реализирането на планове, които обслужват ползите на други страни и кръгове.

Русия сигурно има интерес да научава тайните на други страни, включително и на България. ФСБ (службата-наследник на КГБ) и ГРУ (Главното разследващо управление) имат усъвършенствана Система от механически средства, която им разрешава да организират оперативно-проучвателни мероприятия в мрежата, да държат под око хиляди и хиляди телефони, да получават във всеки един миг информация от мрежата от камери в целия свят и прочие В момента работи „ СОРМ 3 “, която е на равнището на новия „ Ешелон “ на Съединени американски щати, Англия, Канада, Австралия и Нова Зеландия, на китайския „ Златен щит “ и прочие

Агентите за въздействие заемат водеща роля в шпионските игри.

Името на някогашния министър председател Андрей Луканов е свързвано от някои с Руското военно разузнаване. Логично. Той бе индивидът, който имаше въздействие да дефинира за прочут интервал пътя, по който ще поеме България след ерата на Варшавския контракт и Съвет за икономическа взаимопомощ. Запазването на съветското въздействие у нас посредством планове в стопанската система също бе по силите му. Тези ползи и конфликта в задкулисието поради тях доведоха да неговото ликвидиране.

Мястото му не е останало незаето. Един от значимите играчи е Ахмед Доган, който и до момента се слави като човек с въздействие, който съветските служби не биха изпуснали. И не са.

По време на Втората международна война сътрудник на въздействие на руските служби е бил митрополит Стефан. Влиятелен човек с доста връзки в царския двор и държавното управление, също и в дипломатическите среди. Съгласява се да работи за Москва против обещанието, че след войната руснаците ще го създадат патриарх на БПЦ. Както и става. Екзарх Стефан е бил сътрудник също на британците, на швейцарците и даже на Белград, настояват някои историци.

През 2015 година Йордан Бакалов, някогашен началник на вътрешната комисия в Народното събрание и някогашен длъжностен министър на вътрешните работи, е назначен за шеф на работа „ Военна информация “. Започва промени, като една от тях е обвързвана с работата по съветското направление. След няколко месеца е отхвърлен. За задачата в Народно събрание е гласувана специфична корекция в закона, станала известна като „ поправката Бакалов “… Това става със знанието и глобата на премиера Борисов. Защо? – Гешев да си отговори.

Оттогава военното ни разузнаване е взето на ръчно ръководство от Делян Пеевски и кръгът към него, посредством министър-председателя и съответния боен министър, настояват чиновници във ведомството.

Доказателствата…

Пеевски се погрижи да се замажат следите от присъединяване на съветската банка ВТБ, близка до Путин, във фалирането на КТБ. Същата ВТБ, която имаше дял в КТБ, само че вместо да избави банката се включи в далаверата с придобиването на Виваком за 300 млн евро и препродажбата на компанията за 1,3 млрд евро. Кой може да свърши сходно нещо, с изключение на хора с огромно въздействие?

Пеевски реши да придобие цех „ Дунарит “ в Русе. Борисов и министрите Горанов и Караниколов се хвърлиха да му оказват помощ. Включи се, несъмнено и прокуратурата. Първо посредством Цацаров, по-късно с Гешев. „ Дунарит “ не им бе задоволителен, посегнаха на цели браншове от военната индустрия на страната в услуга на съветската военна промишленост. Тогава предприемачът от сектора Емелян Гебрев се трансформира в спънка. И се извърши атентат против него, синът му и техническия шеф на „ Дунарит “. Бяха отровени с „ Новичок “. Разследването от българска страна бе крито и спирано неведнъж. Дори когато се знаеше сигурно, че съветските служби стоят зад опита за ликвидиране, прокуратурата продължи да приказва нелепици от сорта, че били яли рукола, някакви салати и пили кафе от кафемашина…

Кой прикрива години наред това гнусно закононарушение? Властта и прокуратурата. Чрез сътрудници за въздействие, несъмнено. Иначе щеше ли Цацаров да подпише контракт с съветския си сътрудник Чайка българските прокурори да се образоват в Москва? Днес Гешев акцентира, че някой от арестуваните по шпионския скандал, били учили в Русия. А той и негови сътрудници къде придобиваха „ скъпи “ познания?

Агентите за въздействие на Москва осъществиха съветския план „ Турски поток “ и заплатиха за тръбите през България 3 млрд лв.. В резултат към този момент получаваме съветския газ през Турция…

Изкуствено реанимираният неведнъж план АЕЦ-Белене е също част от работата на сътрудниците за въздействие, намиращи се най-високо във властта.

А белким военният министър не направи всичко допустимо да се ремонтират у нас и в Русия овехтяла руска техника? За стотици милиони. Това не е ли услуга по силите само на сътрудник за въздействие? Иначе Каракачанов е родолюбец и пазач на военните секрети. Него мъчно ще го 4пробият " и след петата ракия или водка…

Присъщо на самовлюбените персони е желанието им да блеснат и да влязат в историята приживе. Да станат очевидци на личния си успех, да получат всенародно и интернационално самопризнание – да вземем за пример от Лондон, Вашингтон или Брюксел. В психиатрията това се преглежда като признак на психическо разстройство — най-често на комплекса за параноята. Мания за великолепие. Никой не е застрахован, само че някои са изключително усърдни. Комплексите за непълноценност постоянно раждат мании за великолепие в уродлива форма. Това може да се прочете даже на лицето, - споделя проф. Ломброзо, за който Гешев би трябвало най-малко да е чувал.

И Гешев, кои са огромните секрети на шибаното военно министерство, дето не ги знаят и кокошките? Модерното превъоръжаване? Това и за анекдот не става. Ако има нещо скъпо за изплъзване, това са мафиотските планове на сътрудниците за въздействие – българските управници. В тях се вгледай, в случай че ти стиска. Но си част от тях и не става, нали. Мъка, Гешев, тъга...

Няма кой да повярва на основния прокурор, откакто се пъчи по какъв начин разкрил цяла мрежа съветски шпиони, а една Мата Хари, дето снима пачките и златото в борисовата спалня не може. Смешно е.

Борис Петков

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР